453,25 εκατ. ευρώ θα λάβει ως ενίσχυση από την Πορτογαλία η SATA Air Açores

Η Κομισιόν ενέκρινε τα σχέδια της Πορτογαλίας να χορηγήσει στην SATA Air Açores (SATA) το ποσό των 453,25 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση για την αναδιάρθρωση του αερομεταφορέα.

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει το πλάνο αναδιάρθρωσής της και να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού στην ΕΕ,

δήλωσε: «Το μέτρο που εγκρίναμε θα διασφαλίσει την σύνδεση των νησιών των Αζορών με την ηπειρωτική Πορτογαλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας παράλληλα την επιστροφή στη βιωσιμότητα του περιφερειακού αερομεταφορέα SATA.

Ταυτόχρονα, η ενίσχυση θα επιτρέψει στη SATA να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές της, βελτιώνοντας τις λειτουργίες και τα χρονοδιαγράμματα και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος. Η δημόσια υποστήριξη συνοδεύεται από διασφαλίσεις για να εξασφαλιστεί ότι οι πιθανές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού είναι περιορισμένες».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η SATA Group αποτελεί περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που ελέγχεται από την Πορτογαλική Αυτόνομη Περιφέρεια των Αζορών. Παρέχει υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών σε δρομολόγια που συνδέουν τις Αζόρες, καθώς και με την ηπειρωτική Πορτογαλία, τη Μαδέρα και ορισμένους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής.

Η SATA αντιμετωπίζει λειτουργικές ζημίες τουλάχιστον από το 2014 και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν επιδεινώσει την οικονομική και χρηματοοικονομική της κατάσταση.

The post 453,25 εκατ. ευρώ θα λάβει ως ενίσχυση από την Πορτογαλία η SATA Air Açores appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα