17,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 1.580 πρώην εργαζομένων της Air France λόγω Covid

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη στήριξη 1.580 πρώην εργαζομένων της Air France, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η στήριξη, ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, θα αντληθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους Εκτοπισμένους Εργαζομένους (ΕΤΠ).

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να βρουν νέες θέσεις εργασίας μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και συμβουλών, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ο Επίτροπος

για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, δήλωσε: «Η πανδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο στους εργαζόμενους στα ταξίδια και στις αεροπορικές εταιρείες. Με 17,7 εκατ. ευρώ οικονομική υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, δείχνουμε αλληλεγγύη με σχεδόν 1.600 πρώην εργαζόμενους της Air France στη Γαλλία, βοηθώντας τους να βρουν το δρόμο τους πίσω στην αγορά εργασίας. Αυτή η υποστήριξη της ΕΕ θα τους βοηθήσει να επανεκπαιδευτούν και να βρουν νέες θέσεις εργασίας ή να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση».

Η υποστήριξη στους απολυμένους εργαζόμενους περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες, επαγγελματικό προσανατολισμό, βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας και τη δυνατότητα εκμάθησης νέων δεξιοτήτων μέσω εξατομικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές για το πώς να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και μια επιχορήγηση έως και 15.000 ευρώ. Τέλος, τα μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν επιδόματα, προσαυξήσεις μισθών και επιδόματα γρήγορης επαναπρόσληψης των εργαζομένων.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος αυτών των μέτρων είναι περίπου 21 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΕΤΠ θα καλύψει το 85% (17,7 εκατ. ευρώ) και η Air France θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο 15%.

The post 17,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 1.580 πρώην εργαζομένων της Air France λόγω Covid appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα