Ταύρος χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο και οι φίλοι του έμειναν για ώρες δίπλα του προσπαθώντας να τον «ξυπνήσουν»

Oι καρδιές όλου του κόσμου χτύπησαν με συγκίνηση όταν μερικά μοσχαράκια πλησίασαν αυτόν τον τραυματισμένο ταύρο που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο…

Το ατύχημα συνέβη στις 1 Νοέμβρη του 2015, στις 7.35 το πρωί στα προάστια του Hong Kong. Ο μαύρος ταύρος είχε προσπαθήσει να περάσει απέναντι διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο αλλά χτυπήθηκε από κάποιο διερχόμενο όχημα και έπεσε ανήμπορος στο έδαφος.

Η κυκλοφορία πάγωσε κι ένα κοπάδι από μοσχάρια πλησίασε το αιμόφυρτο ζώο. Με τα κέρατά τους, οι μικροί

φίλοι του προσπάθησαν να τον ξαναστήσουν στα πόδια του. Παρά τις προσπάθειές τους δεν τα κατάφερναν, αλλά αυτό δεν έδειχνε να αποθαρρύνει τα ζωάκια που προσπαθούσαν με τη μουσούδα τους να αγγίξουν το σώμα του ταύρου σαν μια προσπάθεια να του εμφυσήσουν ξανά κουράγιο και ζωή.

Δυστυχώς, ο ταύρος άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα λίγο πριν καταφτάσουν οι διασώστες από την ένωση προστασίας ζώων. Όπως λέει και ο υπεύθυνος της ομάδας, το ζώο υπέκυψε μάλλον από εσωτερική αιμορραγία, ενώ είχε σπάσει και το πόδι του. “Ενοχλούνται πολύ όταν κάτι συμβαίνει σε κάποιο από αυτά και μένουν πάντα μαζί λες και διαισθάνονται τον κίνδυνο και τον πόνο κάποιου μέλους της ομάδας τους,” είπε ένας διασώστης.

“Είναι το ένστικτό τους,” λέει ο υπεύθυνος του Biddell. Αργότερα, η αστυνομία απομάκρυνε το κοπάδι με τη βοήθεια της υγειονομικής υπηρεσίας.

Κάποιος από τους υπαλλήλους δήλωσε, “Είδα με τα ίδια μου τα μάτια πόσο έξυπνα ζώα είναι οι αγελάδες. Έχουν σαν κι εμάς μια δική τους κοινωνική δομή, δικές τους οικογένειες και αισθήματα.”

Πρόκειται για μια ιστορία που όχι μόνο μας συγκινεί, αλλά επαναφέρει την ανθρωπιά μας και το σεβασμό που θα έπρεπε να δείχνουμε στα ζώα όπως τους αρμόζει.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα