Στο δημοτικό σχολείο Εμπρόσνερο Χανίων, μαθητές και δάσκαλοι έφτιαξαν κάτι πολύ όμορφο!

Το Δημοτικό Σχολείο στο Εμπρόσνερο Αποκορώνου Χανίων, είναι ένα μικρό ολιγοθέσιο σχολείο. Όμως αυτό καθόλου δεν εμπόδισε μαθητές και δασκάλους από το να επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους για να φτιάξουν κάτι πολύ όμορφο!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου δημιούργησαν μια σκάλα.. διαφορετική από τις άλλες. Μια σκάλα γεμάτη μηνύματα φιλίας, αγάπης, σεβασμού και συνεργασίας.

Στη συνέχεια φωτογράφισαν το έργο τους και ανέβασαν τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του σχολείου τους.

Δάσκαλοι και μαθητές

περιγράφοντας τη δημιουργία τους, σχολιάζουν:

«Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η από κοινού δημιουργία είναι χαρακτηριστικά που οφείλουν να καλλιεργούνται στο χώρο του σχολείου.

Δημιουργήσαμε λοιπόν τη δική μας σκάλα.. με μηνύματα, φράσεις και επιθυμίες που επιδιώκουμε να μας συντροφεύουν στην καθημερινή σχολική ζωή.

Παράλληλα ο εκπαιδευτικός Λαδάς Πασχάλης που ανέλαβε το project, βοήθησε ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης, καθώς ενίσχυσε τη φωνολογική τους επίγνωση και την γραφοφωνημική αντιστοίχιση.

Έτσι, στην πρωινή μας προσευχή, διαβάζουμε όλοι τα μηνύματα και θυμόμαστε πως η σχολική ομάδα παίζει, συνεργάζεται, κάνει λάθη, ζητά συγνώμη και σέβεται»!

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο να φτιάξουν κάτι αισιόδοξο, περνώντας ταυτόχρονα στους μαθητές τους μερικά όμορφα μηνύματα!

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα