Οι τελευταίες στιγμές της Αλίκης Βουγιουκλάκη: «Γιατί να πεθάνω; Γιατρέ, θέλω να ζήσω!»

Ήταν 23 Ιουλίου του 1996 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, νικημένη από τον καρκίνο και δώδεκα άνθρωποι που την γνώρισαν από κοντά αποκαλύπτουν, στο Down Town Κύπρου, άγνωστες πτυχές της ζωής της.

«Ο Ιούλιος είναι ένας “πικρός” μήνας. Τον Ιούλιο είχε τα γενέθλιά της η Αλίκη, τον ίδιο μήνα έφυγε. Κατά τη διάρκειά της παραμονής της στο Ιατρικό Κέντρο, ζητούσε επίμονα από τους δικούς της να την

πάνε στον Θεολόγο να δει το ηλιοβασίλεμα από το σπίτι της», αποκαλύπτει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που γνώρισε την εθνική μας σταρ σε θεατρική παράσταση και συνεργάστηκαν και σε ταινίες.

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μία ιδιαίτερη φιλία, με την Αλίκη να φωνάζει την Δέσποινα «ψιψίνα» και, όταν είχαν ρεπό, να πηγαίνουν μαζί στον Θεολόγο, όπου έκαναν μπάνιο και έτρωγαν ψάρι σε ταβερνάκια.

Η ηθοποιός συγκλονίζει όταν αναφέρεται στην τελευταία τους συνάντηση: «την τελευταία φορά που την είδα ήταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Καθώς με είδε, μου κάνει την ερώτηση: “Ψιψίνα μου, γιατί να πεθάνω;”, απαντώντας της “εσύ δεν θα πεθάνεις ποτέ!”. Εκείνη την ώρα μπαίνει ο γιατρός, ρωτώντας την αν ήθελε κάτι άλλο, και η Αλίκη είπε αποφασιστικά: “ναι, γιατρέ, θέλω να ζήσω!”».

πηγη:peoplegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα