Οι γιατροί είπαν σε γυναίκα με καρκίνο να τερματίσει την εγκυμοσύνη της αλλά εκείνη προτίμησε να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει το μωρό της

Πώς είναι άραγε να είσαι μητέρα μιας ηρωίδας; Αυτή είναι μία ερώτηση που η 31χρονη Melissa Gormley καλείται ν’ απαντήσει. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος, πέταξε από τη χαρά της, αλλά λίγο αργότερα, στη 14η εβδομάδα, κλήθηκε να πάρει τη πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της: να τερματίσει την εγκυμοσύνη της και να παλέψει για να σώσει τη ζωή της ή να τα διακινδυνεύσει όλα για την αγέννητη κόρη της.

Πριν από ένα χρόνο, η Gormley γνώρισε στη δουλειά το σύντροφό της, τον Dave Good, στο Exton της Πενσυλβάνια. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν αμέσως

και μετά από το 6ωρο πρώτο ραντεβού, ήξεραν ότι θα ήταν για πάντα μαζί.

(Facebook)

Τα καλά νέα ήρθαν για το νεαρό ζευγάρι λίγο μετά την Πρωτοχρονιά: επρόκειτο ν’ αποκτήσουν μωρό.

Ο καιρός πέρασε, και μετά από 14 εβδομάδες ανακάλυψαν ότι περίμεναν κοριτσάκι.

Δυστυχώς, όμως, η χαρά τους διαλύθηκε την ίδια μέρα, όταν έμαθαν ότι η Melissa είχε καρκίνο στη μήτρα.

“Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι και τελικά η χαρά μας μετατράπηκε σε πανικό,” δήλωσε ο Dave στο Daily Local News. “Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μήπως θα ήταν καλύτερα η Melissa να τερματίσει την εγκυμοσύνη της;”

Η διάγνωσή της την άφησε με μια επιλογή ζωής ή θανάτου: να τερματίσει την εγκυμοσύνη της ή να κάνει αποχή από τις θεραπείες.

(Facebook)

Η διάγνωση του καρκίνου δεν είναι ποτέ έγκαιρη, αλλά στην περίπτωση της Gormley ήταν διπλά προβληματική. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα συμπτώματα του καρκίνου της φάνηκαν επειδή ήταν έγκυος. Ωστόσο, οι περισσότερες θεραπείες θα έθεταν το μωρό σε κίνδυνο.

Για παράδειγμα, αν η Gormley ανακάλυπτε τον καρκίνο αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, θα είχαν τη δυνατότητα να αναβάλουν ορισμένες από τις βαριές θεραπείες μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Εάν ήταν νωρίτερα, ο τερματισμός της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να ήταν η αναγκαία επιλογή.

Αντ’ αυτού, είχαν ανακαλύψει τον καρκίνο στους 2 μήνες της εγκυμοσύνης, και για την Gormley ήταν πολύ αργά.

“Ο τερματισμός της εγκυμοσύνης δεν ήταν επιλογή για μένα,” δήλωσε η Gormley στη Daily Local News.

Η Gormley αποφάσισε να υποβληθεί σε ελαφρές χημειοθεραπείες και προετοιμάστηκε για τα χειρότερα. Αν ο όγκος μειωνόταν σε μέγεθος, θα προσπαθούσε να γεννήσει φυσιολογικά. Αν όχι, θα έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική για να πάρουν οι γιατροί το μωρό και στη συνέχεια σε μια άλλη χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρέσουν τον όγκο.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος για το ζευγάρι – αλλά οι νέοι γονείς πήραν δύναμη από το αγέννητο μωρό τους.

(Facebook)

“Υπάρχουν πολλές στιγμές που πλαντάζω στο κλάμα,” είπε η Gormley . “Είναι τρομακτικό να τα σκέφτεσαι όλα αυτά: Θα πάνε όλα καλά; Τι θα γίνει αν υπάρξει κάποια επιπλοκή στη γέννα; Όλες αυτές οι σκέψεις περνούν από το κεφάλι σου. Αλλά όταν είμαστε λυπημένοι, ακούμε την καρδούλα του μωρού μας και αυτό μας βοηθά να νιώθουμε καλύτερα.”

Μετά από 33 εβδομάδες, η Olivia Madeline Good γεννήθηκε μέσω καισαρικής, στις 24 Ιουλίου του 2017.

(Facebook)

Μετά τη γέννηση της κόρης της, η Gormley υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

“Ακόμα περιμένει να γνωρίσει τη μαμά της” γράφει ο Good για τη νεογέννητη κόρη του στο Facebook. “Είναι τόσο δυνατό κορίτσι!”

“Βγήκε και έκλαιγε για να τη δώσουμε στη μαμά της, αλλά έπρεπε να έπρεπε να μείνει για λίγο με το μπαμπά.”

Δύο ημέρες αργότερα, η μικρή ήταν στην αγκαλιά της μαμάς της.

Η Gormley πιθανότατα να μη μπορέσει να κάνει άλλα παιδιά στο μέλλον, αλλά ευτυχώς η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της την όμορφη κορούλα της.

Η Olivia είναι μία ηρωίδα, όχι μόνο επειδή έσωσε τη ζωή της μητέρας της, αλλά επειδή της έδωσε την ελπίδα να συνεχίσει να αγωνίζεται όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα