Νοσοκομείο αφήνει κατοικίδια να επισκεφτούν τους άρρωστους ιδιοκτήτες τους για να τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα

Το νοσοκομείο Juravinski στο Οντάριο του Καναδά επιτρέπει σε κατοικίδια να επισκεφθούν τους άρρωστους ιδιοκτήτες τους! Το νοσοκομείο έχει υιοθετήσει ένα πρόγραμμα εν ονόματι Zachary’s Paws for Healing (Οι πατούσες του Ζαχαρία για θεραπεία), το οποίο ξεκίνησε από την Donna Jenkins.

Εμπνεύστηκε την ιδέα από τον 25χρονο ανηψιό της, τον Ζαχαρία, που επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό όταν είχε τα σκυλιά του δίπλα του όταν πολεμούσε μια δύσκολη ασθένεια (λέμφωμα Hodgkin)

“Όσο ο Ζαχαρίας ήταν πολύ άρρωστος στο νοσοκομείο, μετά από μεταμόσχευση

βλαστο-κυττάρων, παρακάλεσε να δει το σκυλί του, τον Chase” λέει η Donna. “Βάλαμε κρυφά τον Chase μέσα στην εντατική για να τον δει και το αποτέλεσμα που είχε στον Ζαχαρία ήταν αξιοσημείωτο! Όταν ο Ζαχαρίας κατάλαβε ότι δε μπορούσε να γίνει πλέον κάτι με τον καρκίνο του, με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα αρχίσω τον οργανισμό αμέσως μετά. Είχαμε την πρώτη μας επίσημη επίσκεψη από ασθενή στις 15 Σεπτεμβρίου 2015″

“Γνωρίζουμε ότι όταν οι ασθενείς βλέπουν τα κατοικίδιά τους, μπορεί να βοηθήσει με τις ζωτικές ενδείξεις τους (σφιγμός, θερμοκρασία, πίεση, ρυθμός αναπνοής) και να βοηθήσει με το αίσθημα κατάθλιψης και απομόνωσης. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δωθεί υποσυνείδητα ένας λόγος στον ασθενή για να γίνει γρήγορα καλύτερα και να γυρίσει σπίτι.” Οι επισκέψεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και κρατάνε περίπου 1 ώρα. Τα κατοικίδια φυσικά έχουν καθαριστεί καλά πριν μπουν στο νοσοκομείο και δεν πλησιάζουν καν άλλους ασθενείς.

Πηγή: wonderful.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα