Μαθητής γυμνασίου δημιουργεί ειδικό αναπηρικό καροτσάκι για να βοηθήσει παράλυτη μητέρα να βγάζει βόλτα το μωρό της

Ένας μαθητής γυμνασίου εφηύρε ένα ειδικό καροτσάκι για μωρά, το οποίο συνδέεται με μια αναπηρική καρέκλα. Χάρη στην εφεύρεσή του, μία ανάπηρη μητέρα μπορεί πλέον να πάει βόλτα το μωρό της.

Η Sharina Jones πυροβολήθηκε από ένα άλλο παιδί όταν ήταν πέντε χρονών. Από εκείνη τη στιγμή, έμεινε παράλυτη και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για τις καθημερινές της δραστηριότητες. Πριν αποκτήσει μωρό, η αναπηρική καρέκλα ήταν αρκετά καλή για την καθημερινή της ζωή, αλλά όταν έμεινε έγκυος, άρχισε να αναρωτιέται για το πώς θα πήγαινε βόλτα το μωρό της.


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

“Σκέφτηκα μπροστά, γιατί πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε μπροστά. Μετά το πρώτο ραντεβού με το γιατρό, αρχίσαμε ν’ αναρωτιόμαστε: “Πώς θα το κάνουμε αυτό; Κι εκείνο; Και το άλλο;” είπε η Jones στο TODAY.


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

Ευτυχώς, κάποιος είπε στην Jones για ένα project από το Πανεπιστήμιο του Detroit, όπου μαθητές γυμνασίου δημιουργούσαν εφευρέσεις που είχαν σχεδιαστεί για να βοηθούν άτομα με αναπηρίες. Έτσι, η Jones αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή.


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

Ο Aiden Kain, ένας 16χρονος μαθητής του γυμνασίου, ανέλαβε την Jones. Ο Kain συναντήθηκε με τη Sharina και μίλησε μαζί της για να φτιάξει ένα βρεφικό καροτσάκι που να είναι συμβατό με το αναπηρικό της αμαξίδιο, έτσι ώστε η νεαρή μητέρα να μπορεί να το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές της βόλτες με το μωρό της.


©YouTube Screenshot | John Powell

“Χάρηκα πολύ που τη συνάντησα και της μίλησα για να δω τι θέλει και τι όχι,” δήλωσε ο Kain, σε συνέντευξή του στο The Michigan Catholic. “Η συζήτηση μαζί της ήταν για μένα μεγάλη βοήθεια, γιατί έτσι μπόρεσα να υπολογίσω τη λειτουργικότητα του καροτσιού.”


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

Ο Kain χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει το project του αλλά τελικά κατέληξε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. “Δεν είναι ένα απλό καροτσάκι όπου θα χρησιμοποιείται ανεξάρτητο. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να συνδέεται με την αναπηρική της καρέκλα. Κατά μία έννοια, είναι ένα καροτσάκι, αλλά αντί να το σπρώχνει κάποιος άνθρωπος, το σπρώχνει η ίδια η αναπηρική καρέκλα.”


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

Όταν η Sharina δοκίμασε την εφεύρεσή του, ήταν πολύ ικανοποιημένη από αυτήν. “Το αγαπώ. Κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη,” είπε. Και δεν έχει λόγια να περιγράψει αυτά που νιώθει για τον Kaine: “Τον αγαπώ απλά. Είναι σπουδαίο παιδί. Μια μέρα θα γίνει ένας σπουδαίος μηχανικός.”


©YouTube Screenshot | UofD Jesuit

Ο Kain δεν θέλει να σταματήσει εκεί και θα ήθελε να δει την εφεύρεσή του να παράγεται μαζικά, λέγοντας: “Αυτός είναι ο πραγματικός μου στόχος. Σήμερα βοήθησε τη ζωή της κας Jones, αύριο μπορεί να βοηθήσει εκατοντάδες ή χιλιάδες ζωές.”

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα