Κουτάβι σώζει αγέννητο μωρό όταν η μαμά του παθαίνει ακατάσχετη αιμορραγία μέσα στη νύχτα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν αποκτήσεις παιδιά είναι επικίνδυνο να υιοθετήσεις ένα ζωάκι, κι όμως μια μαμά από το Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξε με την ιστορία της ακριβώς το αντίθετο.
Η Jade Ambrose είχε μεγαλώσει με σκυλιά και το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έφτιαξε το δικό της σπίτι και οικογένεια ήταν να πάρει ένα κουτάβι. Μόλις έμαθε ότι ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, η Ambrose στην 20η εβδομάδα της κύησής της έφερε σπίτι ένα σκυλάκι 6 εβδομάδων.

“Αναρωτιόμασταν συνέχεια αν θα ήταν καλή κίνηση, αλλά

μετά σκεφτήκαμε ότι ο γιος μας και το σκυλάκι θα μεγάλωναν μαζί και θα γίνονταν έτσι οι καλύτεροι φίλοι” δηλώνει σήμερα.

Κανονικά, τα κουτάβια μένουν με τη μαμά τους μέχρι να φτάσουν στη 8η εβδομάδα, αλλά η Ambrose ανακάλυψε ότι το Staffordshire Bull Terrier κουτάβι που υιοθέτησε τελικά άρχισε να αναεξαρτητοποιείται νωρίτερα από ότι περίμεναν όλοι. Η Ambrose λοιπόν φρόντισε και τάιζε το κουτάβι με ειδικό γάλα κι έτσι δέθηκαν πολύ. Το ονόμασε Lola.

Επειδή η μικρή Lola ήταν πολύ νωρίς για να αφήσει τη μαμά της, δέθηκε μαζί μου. Και οι δυο δηλαδή δεθήκαμε. Ήταν επίσης πολύ αστείο να βλέπω πως καταλάβαινε ότι είμαι έγκυος και κούρνιαζε πάντα κοντά στην κοιλιά μου. Λες και άκουγε τον παλμό, λες και ήξερε πως είναι και κάποιος ακόμα μαζί μας. Κάθε φορά που έβλεπε την κοιλιά μου να κουνιέται από κάποια κλωτσιά του μωρού, την έγλειφε. Τί αξιαγάπητο θέαμα που ήταν.”

Όταν, λοιπόν, η Ambrose ήταν 33 εβδομάδων έγκυος, η Lola άρχισε να της γαυγίζει ένα βράδυ ενώ κοιμόταν και δεν σταματούσε, μέχρι που η γυναίκα ξύπνησε ταραγμένη.

“Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε και μας είχε ξυπνήσει. Νομίζαμε ότι γαύγιζε σε κάποιον από έξω αλλά τελικά γαύγιζε σε μένα. Σηκώθηκα και κατάλαβα ότι αιμορραγούσα και είχαν σπάσει τα νερά μου.” Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να πάει γρήγορα στο νοσοκομείο και δεν απέβαλε τελικά.

“Οι γιατροί μας είπαν ότι αν δεν είχαμε πάει νοσοκομείο θα έπρεπε να γεννήσω εκείνο το βράδυ και ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί. Δεν ένιωθα κανένα πόνο όταν συνέβη και αν δεν ήταν η Lola δεν θα είχα καταλάβει τίποτα και θα συνέχιζα να κοιμάμαι. Κάτι τέτοιο ίσως να είχε αποβεί μοιραίο!”

“Δεν ξέρω αν το σκυλάκι εντόπισε το πρόβλημα από τον παλμό ή αν ήταν το ένστικτό της, ό,τι και να ήταν πάντως θα της χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη.”

Πηγή: emagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα