Η καρδιά αυτού του μικρού Μαχητή σταμάτησε για 15 ώρες! Δείτε όμως τι έκανε,έζησε και κατέρριψε όλες τις πιθανότητες!

Αυτή είναι η ιστορία ενός νεογέννητου βρέφους που γεννήθηκε κλινικά νεκρό. Ωστόσο, με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, αυτό το μωρό ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του και έζησε!

Η 28χρονη Lesley Condie από την Lanarkshire της Σκωτίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Princess Royal Infirmary στη Γλασκώβη τον περασμένο Οκτώβριο, και υποβλήθηκε εκτάκτως σε καισαρική τομή. Το μωρό της, ο Nathan Byrne, γεννήθηκε κλινικά νεκρό. Οι γιατροί χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για

να τον επαναφέρουν στη ζωή. Την επόμενη εβδομάδα, ανακαλύφθηκε ότι είχε ανωμαλίες στην καρδιά, λόγω μιας μεγάλης τρύπας που υπήρχε στην καρδιά του μωρού. Ο γιατρός της είπε ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς να κάνει μια απαραίτητη για τη ζωή του χειρουργική επέμβαση.

«Νιώσαμε διαλυμένοι, αλλά μας είπαν ότι έπρεπε να πάει τουλάχιστον έξι μηνών για να κάνει το χειρουργείο,» είπε η Lesley.

Ο μικρός εμφάνισε συμπτώματα πνευμονικής λοίμωξης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα. Η χειρουργική επέμβαση ήταν απαραίτητη για να σωθεί η ζωή του.

«Αλλά ο Nathan ήταν μόνο τριών μηνών όταν έκανε την επέμβαση,» είπε η μητέρα του.

Έτσι, ο μαραθώνιος για την επιβίωση είχε μόλις αρχίσει. Η καρδιά του έπρεπε να διακοπεί για δεκαπέντε ώρες μετά την επέμβαση, ένα απίστευτο χρονικό διάστημα για ένα μικρό μωρό. Όταν οι γιατροί προσπάθησαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα μετά το χειρουργείο, η καρδιά του σταμάτησε να λειτουργεί. Μια μόλυνση του εντέρου, σοβαρά συμπτώματα στέρησης από τη μορφίνη, και θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο οι οποίοι προκάλεσαν τρομακτικές επιληπτικές κρίσεις, ήταν μερικές από τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά την επέμβαση.

Ήταν συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα ECMO (εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης), το οποίο έκανε τη δουλειά της καρδιάς και των πνευμόνων του για τρεις ημέρες. Χάρη σε αυτό ανέκαμψαν τα όργανά του.

«Ερχόντουσαν το ένα μετά το άλλο» είπε η Lesley. «Θυμάμαι που έλεγα στους γιατρούς, ‘Τι συμβαίνει, θα γίνει ποτέ καλύτερα;’»

Η καρδιά του ήταν τόσο πρησμένη που η θωρακική του κοιλότητα έπρεπε να διατηρηθεί ανοιχτή για μια εβδομάδα. Το σώμα του είχε παντού σωληνάκια και το δέρμα του ήταν γεμάτο τρύπες. Αλλά ακόμα πάλευε για να επιβιώσει.

“Για έξι ή επτά εβδομάδες, η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Ένα πρωί, ξαφνικά, έδειχνε διαφορετικός,” είπε η μαμά του.

“Είχε ακόμα το οξυγόνο στο στόμα του, αλλά προσπαθούσε να χαμογελάσει και τότε ήξερα ότι θα τα κατάφερνε.”

Η ανακουφισμένη πλέον μαμά, η Lesley, λέει: «Όταν το βλέπεις, δεν καταλαβαίνεις τι έχει περάσει. Έχει τόση πολλή ενέργεια και δεν σταματά ποτέ να χαμογελά.»

«Ο πατέρας του έχει κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον αγώνα που έκανε για να επιβιώσει, ώστε να μπορέσει να του το δείξει όταν μεγαλώσει», είπε η μητέρα. «Είναι ένα από τα πιο χαρούμενα μωρά που έχω γνωρίσει ποτέ.»

Η ιστορία του Nathan μας δείχνει ότι όλα στη ζωή αντιμετωπίζονται, αρκεί να έχεις δύναμη, θέληση και πίστη στο Θεό.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα