Φιλοξενεί στο κατάστημα του τον 11χρονο σκυλάκο που περιμένει εδώ και χρόνια την «οικογένεια» του που τον εγκατέλειψε

Την ιστορία του πιστού καλοκάγαθου Τζακ που αρνείται να εγκαταλείψει τη γειτονιά του όπου εκεί τον άφησε πίσω της – ελαφρά τη καρδία – η «οικογένεια» του μόλις εκείνη μετακόμισε φέρνουν στη δημοσιότητα οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.

Ο 11χρονος Τζακ περιμένει εδώ και χρόνια έξω από την πολυκατοικία όπου κάποτε έμενε με την ελπίδα ότι κάποτε οι δικοί του άνθρωποι θα γυρίσουν για να τον πάρουν μαζί τους. Μάταια όμως.

Κάποια στιγμή οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας μετέφεραν τον Τζακ σε κτήμα ενός φιλόζωου για να είναι πιο ασφαλής, αλλά ο καλοκάγαθος γίγαντας

αρνιόταν να φάει γιατί ήθελε να επιστρέψει ξανά στη γειτονιά του.

Οι εθελοντές δεν είχαν άλλη επιλογή. Κι έτσι ο Τζακ γύρισε ξανά στα αγαπημένα του μέρη.

Μόνο που αυτή τη φορά δε θα κοιμάται στους δρόμους, μέσα στο κρύο και τη βροχή, εκτεθειμένος στους δεκάδες κινδύνους που κρύβει η αδέσποτη ζωή.

Ο Δημήτρης Νάκος, ιδιοκτήτης του Video Club, που βρίσκεται δίπλα από την πολυκατοικία που ξεροσταλιάζει ο Τζακ περιμένοντας την «οικογένεια» του, τον φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και το βράδυ μέσα στο κατάστημά του ώστε αυτό το πλάσμα να βρίσκει ζεστασιά, αλλά και αγάπη που τόσο έχει ανάγκη.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας αναφέρουν για τον καλοκάγαθο γίγαντα Τζακ: «Η ιστορία του Τζακ γνωστή αλλά παρ’ όλα αυτά στενάχωρη. Αγοράστηκε ακριβά, λόγω της ράτσας του, αγαπήθηκε σαν κουτάβι και παιχνίδι, ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένεια του, μεγάλωσε και πετάχτηκε στο δρόμο σαν σκουπίδι όταν μεγάλωσε και εκείνοι αποφάσισαν να μετακομίσουν.

Όμως ο Τζακ δεν είχε άλλη οικογένεια. Έτσι περίμενε εκεί. και ακόμη περιμένει, μήπως κάποτε γυρίσουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει μόνιμη φιγούρα στους κατοίκους της πολυκατοικίας, στην οποία κάποτε έμενε και τους περαστικούς. Είναι ένας αγαθός γίγαντας 11 ετών που περιμένει υπομονετικά.

Κάποια στιγμή κάποιοι παραπονέθηκαν και έτσι αποφασίσαμε σαν σωματείο να τον μετακινήσουμε σε κτήμα φίλου. Δυσκολευτήκαμε λόγω του βάρους του αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο εμπόδιο. Στο καινούργιο του σπίτι ο Jack παρουσίασε άρνηση τροφής. Ό,τι λιχουδιά και εάν προσπαθήσαμε να τον ταΐσουμε, τίποτε. Δεν ήθελε να φάει.

Ήθελε μόνο να επιστρέψει στην αναμονή του. Έτσι λοιπόν, αναγκαστικά τον επιστρέψαμε πίσω! Ευτυχώς οι καλοί άνθρωποι υπάρχουν ακόμη! Βρέθηκε λοιπόν ο Δημήτρης, οποίος έχει το διπλανό video club, ο οποίος του δίνει κάθε βράδυ τον χώρο που χρειάζεται για να ξεκουράζεται στα ζεστά.

Κάθε βράδυ ο Τζακ γίνεται ο φύλακας του club και πλέον φαίνεται να βρίσκει την οικογένεια και τη θαλπωρή που τόσο καιρό αναζητούσε. Ευχαριστούμε Δημήτρη».

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα