Εβίβα! Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ είναι πιθανότερο να φτάσουν τα 85 χωρίς άνοια, σύμφωνα με μελέτη 30 ετών

Μια 30ετής μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι είναι άνω των 65 ετών και απολαμβάνουν μέχρι και τρία αλκοολούχα ποτά την ημέρα μπορούν να προσβλέπουν σε μια ευτυχισμένη και υγιή συνταξιοδότηση.

Στην πραγματικότητα, η μελέτη αναφέρει ότι όσοι πίνουν πολύ είναι πιο πιθανό να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 85 ετών χωρίς άνοια ή άλλες γνωστικές διαταραχές σε σχέση με όσους δεν πίνουν.

Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 1.000 άνδρες και γυναίκες

της μεσαίας τάξης στην Καλιφόρνια, βασίζεται σε μια πρόσφατη έρευνα που συνδέει την κατανάλωση αλκοόλ με τη μακροζωία.

«Αυτή η μελέτη είναι μοναδική γιατί εστιάσαμε στην υγεία των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία και διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ δεν συνδέεται μόνο με τη μειωμένη θνησιμότητα, αλλά και με την καλύτερη υγεία», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Linda McEvoy.

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν 1.344 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων 728 γυναικών και 616 ανδρών, από το 1984 έως το 2013.

Το ενενήντα εννέα τοις εκατό των ενηλίκων αυτών ήταν λευκοί και απόφοιτοι κολλεγίων.

Η νοητική τους υγεία αξιολογούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια της 29ετούς μελέτης, με τη χρήση μιας διαδικασίας ελέγχου της άνοιας, γνωστής ως “Mini Mental State Examination.”

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν «μέτριες έως μεγάλες» ποσότητες αλκοόλ πέντε έως επτά ημέρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν την άνοια από αυτούς που δεν έπιναν.

Η μελέτη καθόρισε τη μέτρια, τη μεγάλη και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ χρησιμοποιώντας ειδικές οδηγίες, ανάλογα το φύλο και την ηλικία των εξεταζομένων, από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλκοολισμού και Κατάχρησης Αλκοόλ.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε τύψεις επειδή ήπιατε ένα ποτηράκι παραπάνω, θυμηθείτε αυτό το άρθρο και… στην υγειά σας!

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα