Έδωσαν σε άστεγο δουλειά για μια μόνο ημέρα κι αυτό που έκανε συγκίνησε τους πάντες

Μια δημοσίευση ενός τεχνικού στο Facebook που μιλάει για την προσφορά φαγητού και εργασίας σε έναν άστεγο άντρα έχει γίνει viral.

Ο JayJay Murray είχε μόλις αρχίσει να εργάζεται για την Empire UPVC & Roofing Specialists στο Waltham Cross σε ένα εργοτάξιο στο Λονδίνο, όταν συναντήθηκε με τον John

ο οποίος κοιμόταν σε ένα παγκάκι.

Ο Murray προσέφερε στον άστεγο άντρα ένα φλιτζάνι τσάι και την ευκαιρία να εργαστεί μαζί του την επόμενη μέρα.

“Εργάστηκε αδιάκοπα, δεν έχω δει κανέναν άλλο να δουλεύει με τόση χαρά! Τον πήγα σε ένα Burger King για φαγητό και τον άφησα ξανά στους δρόμους του Λονδίνου. “

“Είπε ότι οι με 15 λίρες θα ήταν μια χαρά και πως μ’ αυτά θα έβγαζε τη βδομάδα του, αλλά οι υπόλοιποι εργάτες μάζεψαν γι’ αυτόν άλλες 70 λίρες και του τις δώσαμε σαν δώρο κι εκείνος μας ρώτησε πότε πρέπει να ξανάρθει.”

Ο κ. Murray μοιράστηκε την ανάρτησή του στα social media την Τρίτη, η οποία έχει τώρα πάνω από 21.000 likes και 5.000 κοινοποιήσεις.

“Η ευγνωμοσύνη του συγκλονιστική,” λέει παρακάτω το δημοσίευμα του JayJay στο Facebook, “Η στάση του John είναι αξιέπαινη. Κανένας που είναι πρόθυμος να δουλέψει δεν πρέπει να ζει στους δρόμους.”

Πολλοί εξέφρασαν τις σκέψεις τους για την ιστορία του. “Αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν εσάς, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος,” έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

“Πολλοί άστεγοι βρίσκονται εκεί εξαιτίας κάποιων περιστάσεων που δεν μπορούν να ελέγξουν,” ανέφερε ένας άλλος χρήστης, “όμως όλοι θα ήθελαν να εργάζονται και να μπορούν να πληρώνουν τα έξοδά τους.”

Όποιος είναι πρόθυμος να εργαστεί, δεν πρέπει να μένει στο δρόμο. Ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τους ανθρώπους αυτούς.

πηγη:diaforetiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα