Μπαμπάς και κόρη βγάζουν την ίδια φωτογραφία επί 35 χρόνια. Η πορεία τους μέχρι την τελευταία φωτογραφία είναι συναρπαστική

Μπαμπάς και κόρη βγάζουν την ίδια φωτογραφία επί 35 χρόνια. Η πορεία τους μέχρι την τελευταία φωτογραφία είναι συναρπαστική
Από όλες τις καινοτομίες που έχουν ανακαλυφθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, η φωτογραφική μηχανή είναι ένα μια από τις πιο ξεχωριστές – ειδικά για τις οικογένειες, οι οποίες θέλουν να κρατήσουν αναλλοίωτες τις στιγμές με τα παιδιά τους. Μια τέτοια οικογένεια, είναι και η οικογένεια Yunqing από την Ανατολική Κίνα.

Αυτός ο πατέρας και η κόρη του άρχισαν την ετήσια φωτογράφισή τους το 1980, δίπλα σε μια λίμνη στην Zhenjiang, μια πόλη στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής

Κίνας.

Ο Hua Yunqing, ο οποίος είναι σήμερα ένας 62χρονος πατέρας, έχει μεγάλη αγάπη στις φωτογραφίες, γι’ αυτό αποφάσισε να βγάζει κάθε χρόνο την ίδια φωτογραφία στο ίδιο σημείο. Η 36χρονη σήμερα κόρη του Huahua, ήταν μόλις ενός έτους όταν ξεκίνησαν αυτό το καταπληκτικό ταξίδι φωτογραφίας.

Χωρίς όμως να το συνειδητοποιήσουν, άρχισαν μια μακροπρόθεσμη οικογενειακή παράδοση.

Κατά τη διάρκεια των ακόλουθων 35 χρόνων, ο Hua, συνοδευόμενος από την κόρη του Huahua, έβγαζε κάθε χρόνο την ίδια φωτογραφία. Από αυτή την παράδοση έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο portofolio ενός μικρού κοριτσιού που μεγαλώνοντας έφτασε να είναι μια γυναίκα 36 ετών, και μητέρα δύο παιδιών, και επίσης, ενός πατέρα, που από ένας νεαρός άνδρας έφτασε να δείχνει ένας γερασμένος μπαμπάς και παππούς.

Φυσικά, και το τοπίο γύρω τους έχει αλλάξει με την επίδραση του χρόνου.

Η πρώτη φωτογραφία του Hua και της Huahua ελήφθη το 1980.

«Δεν είχα σκοπό να το επαναλάβω, αλλά όταν κοίταξα ξανά την πρώτη μας φωτογραφία, μου άρεσε τόσο πολύ που όταν πήγαμε στο ίδιο σημείο την επόμενη χρονιά την ξαναβγάλαμε,» δήλωσε ο Hua Yunqing, στην Daily Mail.

Κατά τη διάρκεια των 35 ετών, αυτή η ρουτίνα χάθηκε μόνο μία φορά, το 1998, όταν η κόρη δεν μπορούσε να τον συνοδεύσει και έχασε την ετήσια επίσκεψη στην αγαπημένη λίμνη της οικογένειας.

«Μετά από αυτό έγινε οικογενειακή παράδοση και το κάναμε κάθε χρόνο με ένα μόνο διάλειμμα το 1998, όταν η κόρη μου δεν ήρθε μαζί μας γιατί ήταν στο εξωτερικό.»

Η Huahua χαμογελά στην ηλικία των δύο ετών (αριστερά) και μιμείται τη στάση του πατέρα της στην ηλικία των τριών (δεξιά).

Κάθε χρόνο, πατέρας και κόρη επισκέπτονταν την ίδια λίμνη στην Zhenjiang, μια πόλη στην επαρχία Jiangsu στην Ανατολική Κίνα.

Κάθε φωτογραφία δείχνει το ζευγάρι να έχει υιοθετήσει μια ελαφρώς διαφορετική στάση. Η Huahua φαίνεται λίγο ντροπαλή το 1985 (αριστερά), ενώ το 1986 το δίδυμο πατέρα-κόρης δείχνουν το μαγιό τους με αυτοπεποίθηση (δεξιά).

Εκτός από την ηλικία, οι φωτογραφίες απεικονίζουν επίσης την αλλαγή της μόδας που έχουν υιοθετήσει. Η Huahua φοράει ένα girly λευκό φόρεμα στην ηλικία των οκτώ (αριστερά). Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα έχει πιο μακριά μαλλιά και διαφορετικό ντύσιμο (δεξιά).

Το ζευγάρι φοράει παρόμοια σανδάλια το 1989, και ο Hua φαίνεται απολύτως άνετος με το casual ντύσιμό του.

Την επόμενη δεκαετία η Huahua στην ηλικία των 11 έχει γίνει πια μια ψηλή κοπέλα.

Πατέρας και κόρη ακολουθούν την ίδια πόζα το 1991 (αριστερά) ενώ το 1992 (δεξιά) φαίνονται πιο χαλαροί.

Καθώς μπαίνει στην εφηβεία, το στυλ της Huahua αλλάζει και πάλι από girly (αριστερά) σε αθλητικό (δεξιά).

Το 1995, η Huahua, στην ηλικία των 16, είναι μια τυπική έφηβη με γυαλιά, ενώ ο πατέρας της την κρατάει στην αγκαλιά του.

Στα 17 της (αριστερά), η Huahua αρχίζει να φαίνεται πιο ώριμη, και ένα χρόνο αργότερα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή της, ενώ ο πατέρας της φαίνεται πιο σοβαρός με τη γραβάτα του.

Το 1998 η Huahua δεν ακολούθησε την οικογένειά της γιατί ήταν σε διακοπές. Το 1999 έχει αναπτύξει πλήρως το δικό της στυλ στην ηλικία των 20.

Στην αρχή της χιλιετίας, η Huahua υιοθετεί ένα κλασικό χτένισμα και μια πιο θηλυκή εμφάνιση.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά (αριστερά) η Huahua αλλάζει και πάλι το χτένισμά της και ο πατέρας της αρχίζει να φαίνεται μεγαλύτερος. Το 2002 (δεξιά) δείχνουν πιο casual με τα τζιν τους.

Στα 24 της η Huahua φαίνεται πολύ πιο σικ (αριστερά), ένα στυλ που διατηρεί και το επόμενο έτος.

Η Huahua το επόμενο έτος είναι πάλι πιο απλή και δίπλα ο πατέρας της την καμαρώνει.

Ο Hua φαίνεται να έχει πάρει μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και μια διάθεση διακοπών το 2006 (αριστερά) ενώ ένα χρόνο αργότερα φαίνεται πιο σοβαρός σε αυτή την στάση.

Το 2008, η πρώτη κόρη της Huahua (αριστερά) είναι το νέο μέλος της ετήσιας παράδοσης, ενώ το 2009, η μαμά χρειάζεται τώρα μια μεγαλύτερη τσάντα για να κρατήσει τα πράγματα του παιδιού.

Το 2010, το πρώτο εγγόνι του Hua έχει γίνει το επίκεντρο της ετήσιας φωτογραφίας τους.

Μέχρι το 2011 (αριστερά) η κόρη της Huahua είναι ντροπαλή, όπως η μητέρα της ήταν στην ηλικία της, και το 2012 (δεξιά) είναι πλέον τέσσερις στη φωτογραφία.

Το 2013 τα παιδιά έχουν υιοθετήσει την παράδοση του παππού και της μαμάς, και το 2014 οι γυναίκες της φωτογραφίας είναι ντυμένες ασορτί!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε κι εσείς μια οικογενειακή παράδοση σαν κι αυτή. Οι φωτογραφίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι ανεκτίμητες και κάνουν τις στιγμές που περνάμε μαζί τους ανεξίτηλες στο χρόνο… Τι πιο όμορφο δηλαδή από ένα τέτοιο οικογενειακό άλμπουμ που θα δείχνετε αύριο στα παιδιά και τα εγγόνια σας;

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα