Άνδρας «κουράστηκε να είναι χοντρός» και έγινε αγνώριστος χάνοντας 80 κιλά σε λιγότερο από ένα χρόνο

Ένας άνθρωπος έχασε πάνω από 80 κιλά σε λιγότερο από ένα χρόνο όταν αποφάσισε να ξεκινήσει να αθλείται, επειδή «κουράστηκε να είναι χοντρός».

Ο Andy Albertson, από την Wichita Falls του Τέξας, συνήθιζε να τρώει fast food καθημερινά και ποτέ δεν αθλούνταν μέχρι που έφτασε 145 κιλά.

Ο 22χρονος, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε το κολέγιο, δήλωσε πως το σημείο καμπής ήρθε το Γενάρη του 2015, όταν κατάλαβε ότι είχε απηυδήσει με τα καθημερινά προβλήματα που του προκαλούσε η παχυσαρκία και άρχισε να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

Μέσα

σε λιγότερο από ένα χρόνο, το βάρος του μειώθηκε κατά 80 κιλά.

“Έχω αλλάξει δραστικά τον τρόπο σκέφτομαι για το φαγητό και την άσκηση. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι αυτή που έφερε την επιτυχία.”

“Στις 8 Ιανουαρίου του 2015, αποφάσισα ότι κουράστηκα να είμαι παχύς. Κουράστηκα από τους καθημερινούς αγώνες που προκαλεί η παχυσαρκία. Δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη στιγμή, ήμουν απλά κουρασμένος,” είπε στην Daily Mail Online.

Όταν η πρόοδος του άρχισε να σταθεροποιείται, ζήτησε τη βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή, του Jerry Hughes, ο οποίος τον βοήθησε να υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης και στο πώς να λαμβάνει 2.400 θερμίδες την ημέρα.

Ο Andy είπε ότι τα προβλήματά του με την υπερκατανάλωση τροφής και την εικόνα του σώματος του ξεκίνησαν από το δημοτικό, όταν είχε υποστεί bullying από τους συμμαθητές και τους δασκάλους του για το βάρος του.

Είπε: “Νομίζω ότι είχα την πρώτη άσχημη εικόνα για το βάρος μου στην πέμπτη τάξη. Τότε που ξεκίνησε το bullying και συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.”

“Δεν έφτανε το ότι έπεσα θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές μου, το βάρος μου σχολιαζόταν, επίσης, από τους δασκάλους μου.”

“Ήξερα ότι δεν μπορούσα πλέον να συμβαδίσω με τους συμπαίκτες μου και τελικά σταμάτησα το ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ.”

Συνήθιζε να παραλείπει το πρωινό, έτρωγε fast food για μεσημεριανό γεύμα – το αγαπημένο του φαγητό ήταν επτά κομμάτια τηγανητό κοτόπουλο με πατάτες, μπισκότα, και μια μεγάλη σόδα – και στη συνέχεια για δείπνο έτρωγε πάλι fast food ή πήγαινε σε εστιατόριο.

Ο Andy είπε ότι “μέχρι τότε, δεν καταλάβαινα τη νοοτροπία των ανθρώπων που ασκούνται.”

Τώρα τρώει πέντε με έξι μικρά γεύματα την ημέρα, που αποτελούνται από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λαχανικά και φρούτα.

Κάνει τρεις ημέρες την εβδομάδα προπόνηση με βάρη και μία ώρα αεροβική άσκηση την ημέρα.

Από την αλλαγή στον τρόπο ζωής του, ο Andy είπε πως ακόμη και η στάση του σώματός του έχει αλλάξει.

Είπε: “Μισούσα την εμφάνισή μου. Μισούσα και τους ανθρώπους που με κοιτούσαν και με έκριναν από το μέγεθός μου.”

“Θα ήθελα να πω στον εαυτό μου ότι δεν με ένοιαζε για το βάρος μου ή το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, αλλά αυτό θα ήταν ένα ψέμα.”

“Τώρα, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Λατρεύω τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου και το πώς νιώθω τώρα. Μου αρέσει να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να προκαλώ τον εαυτό μου.”

Ο Andy δεν είναι μόνο σωματικά δυνατός, αλλά αισθάνεται διαφορετικά και εσωτερικά.

“Είμαι πολύ καλύτερα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά. Καλύτερα από ποτέ.”

πηγη:diaforetiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα