11 συμβουλές για τον ύπνο που θα σας κάνουν να κοιμηθείτε σαν μωράκι

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό, αλλά μερικές φορές ο ύπνος πολύ αργά το βράδι, η υπερβολική τεχνολογία και οι κακές συνήθειες ύπνου, καθιστούν πιο δύσκολο από ποτέ να επιτευχθεί αυτό το πολύ σημαντικό (αλλά συχνά άπιαστο) 8ωρο ύπνου .

Θα σας προσφέρουμε 10 εύκολα και πρακτικά βήματα που θα κάνουν τα πρωινά σας πιο φωτεινά, τις ημέρες σας πιο παραγωγικές και τον ύπνο σας πραγματικά ξεκούραστο.

11. Γυμναστική

Μια βραδινή βόλτα είναι το απολύτως τέλειο αντίδοτο σε ένα μυαλό που εξακολουθεί να σκέφτεται τα γεγονότα

της ημέρας. Αποσυνδέστε τα ακουστικά σας, μην κρατάτε ιδιαίτερο ρυθμό και απολαύστε το τοπίο και τους ήχους, καθώς ο απαλός βηματισμός των ποδιών σας βοηθάει τον εγκέφαλό σας να μεταβεί από το ενεργό στο ουδέτερο.

© Christopher Campbell

10. Φτιάξτε μια ρουτίνα

Όταν κάνουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή κάθε μέρα, το κάνουμε σχεδόν χωρίς σκέψη. Η ίδια ιδέα ισχύει και για την ώρα του ύπνου: δεν έχει σημασία πόσο απλή ή περίπλοκη είναι η ρουτίνα μας (ίσως χρειαστείτε τα μαξιλάρια να είναι σε συγκεκριμένη θέση πριν σβήσετε τα φώτα), το μυαλό μας θα γνωρίσει ότι αυτές οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες σηματοδοτούν τον ύπνο.

9. Επιλέξτε την σωστή στάση ύπνου

Εάν είστε από αυτούς που προτιμούν να κοιμούνται στο πλάι, προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην αριστερή σας πλευρά, όχι στη δεξιά – θα βελτιώσει την πέψη και τη ροή του αίματος.

Ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το ροχαλητό, καθώς η βαρύτητα τραβά τη γλώσσα σας στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Δεν συνιστάται για άτομα που υποφέρουν από άπνοια.

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν είναι η καλύτερη ιδέα και θεωρείται ευρέως ως η χειρότερη θέση για τον ύπνο. Ισιώνει τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη.

Ο ύπνος όλη τη νύχτα με το κεφάλι σας στραμμένο προς τη μία πλευρά, τραβάει επίσης το λαιμό σας. Εάν αυτή είναι η θέση που προτιμάτε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να εκπαιδεύσετε σιγά σιγά το σώμα σας να κοιμάται στη μία πλευρά.

8. Γίνετε ο προσωπικός σας γκουρού παραγωγικότητας

Δεν μπορεί ο καθένας να έχει τον δικό του προπονητή επιδόσεων. Αλλά με αυτή την τεχνική, όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από την προσέγγισή της στην επιτυχία. Πριν πάτε για ύπνο, γράψτε τις 3 βασικές προτεραιότητές σας για την επόμενη μέρα.

Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι έχετε τουλάχιστον 15 πράγματα στη λίστα υποχρεώσεων σας, εστιάζοντας το μυαλό σας θα σας δώσει ένα στιγμιαίο πάτημα πρόσβασης στη ζώνη παραγωγικότητας το επόμενο πρωί.

© Aaron Burden

7. Κάντε διαλογισμό

Ο διαλογισμός εστιάζει στην στιγμή, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό, εδώ είναι μια εισαγωγή για τους αρχάριους για να ξεκινήσετε:

Πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές μέσα από τη μύτη σας και εκπνεύστε από το στόμα σας.Διάφορες σκέψεις θα εμφανιστούν για να πουν ένα γειά – να τις αναγνωρίσετε, κατόπιν αφήστε τες να περάσουν.Να είστε ενήμεροι για κάθε μέρος του σώματός σας με τη σειρά – από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα άκρα των δακτύλων σας, σφίγγοντας και χαλαρώνοντας το καθένα με τη σειρά, μέχρι να αισθανθείτε εντελώς άνετα.

6. Διαβάστε

Ποιος έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε την λέξη «επιτυχία»; Ο Μπάρακ Ομπάμα; O Μπιλ Γκέϊτς; Η Αριάνα Χάφινγκτον; Εντάξει, η ζωή των ονείρων σας μπορεί να είναι πιο μετριοπαθώς φιλόδοξη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ (ή μήπως όχι, ποιος ξέρει;), αλλά το κοινό πράγμα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από τα ύψη της επαγγελματικής επιτυχίας, είναι ότι διαβάζουν πριν πάνε στο κρεβάτι. Η διανοητική διαδικασία που απαιτείται για να μετατοπίσουμε το μυαλό μας από τις καθημερινές ανησυχίες στις ανησυχίες των χαρακτήρων, είναι ένα βασικό συστατικό για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε.

5. Αποσυνδεθείτε

Είμαστε όλοι ένοχοι όταν ελέγχουμε κρυφά τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας πριν πάμε στο κρεβάτι – αλλά πιστέψτε μας, είναι μια καταστροφική συνήθεια. Το τεχνητό φως που εκπέμπουν οι οθόνες, διαταράσσει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας που προάγουν τον ύπνο, οπότε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να επιβάλλετε έναν κανόνα «όχι οθόνες πριν τον ύπνο» – θα μας ευχαριστήσετε όταν συνειδητοποιείτε ότι τα καταφέρνετε μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερα.

© Marc-Andre Julien

4. Χρησιμοποιήστε επιβεβαιώσεις

Μπορεί να αισθανθείτε λίγο ανόητοι στην αρχή, αλλά αν αφήσετε τις ανησυχίες του σήμερα και εμπιστευτείτε ότι το αύριο φέρνει επιτυχία και χαρά, η επανάληψη δηλαδή ενός θετικού μηνύματος μπροστά από τον καθρέφτη, μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος που θα επηρεάσει υποσυνείδητα το μυαλό σας ενώ κοιμάστε.

3. Προετοιμαστείτε για την καθημερινή σας ρουτίνα

Ακόμα κι αν ακολουθήσετε αυστηρά τα παραπάνω βήματα και κερδίσετε τον καλύτερο βραδινό ύπνο της ζωής σας, δεν θα έχει αξία εάν συνεχίζετε το πρωί να ψάχνετε αγχωμένα ένα καθαρό πουκάμισο ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας. Ετοιμάστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ, αφήνοντάς σας το περιθώριο να σηκωθείτε από το κρεβάτι με χαρά, γνωρίζοντας ότι πρέπει μόνο να φάτε, να κάνετε ντους, και να φύγετε!

© Vadim Sherbakov

2. Εφαρμόστε σταθερότητα

Η επιτυχία και η θετική σκέψη πηγαίνουν χέρι-χέρι, οπότε το γεγονός ότι πάτε για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα έχει συνδεθεί με τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά πρότυπα σκέψης, το οποίο σημαίνει ότι οι ο ύπνος αργά δεν συνιστάται αν θέλετε να βγείτε στο μπαρ των ονείρων σας.

1. Βάλτε τις ανησυχίες σας για ύπνο

Συλλέγουμε εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) σκέψεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας: ανησυχίες και επιτυχίες, από τις εξελίξεις στην ζωή μας ως τα εντελώς ασήμαντα. Η καταγραφή των προκλήσεων και των στιγμιότυπων της ημέρας σας σε ένα τετράδιο δεν είναι μόνο θεραπευτική, αλλά βοηθά επίσης να απελευθερωθεί χώρος για ακόμα μεγαλύτερες και καλύτερες ιδέες αύριο.

Πηγή tilestwra.com

Keywords
Τυχαία Θέματα