Τελεσίγραφο Αβραμόπουλου στα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ένα μήνα διορία δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ουγγαρία και την Πολωνία προκειμένου να εφαρμόσουν το σύστημα μετεγκατάστασης προσφύγων και να δεχτούν στις χώρες τους, όσους αιτούντες άσυλο από Ελλάδα και Ιταλία τους αναλογούν.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Euronews επεσήμανε ότι ο χαμηλός

αριθμός των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί στις χώρες της ΕΕ δε σημαίνει ότι το σύστημα είναι αποτυχημένο. Ο Έλληνας επίτροπος προειδοποίησε την Ουγγαρία και την Πολωνία να συμμορφωθούν και τόνισε με έμφαση «Εάν δε ληφθεί καμία δράση σε ένα μήνα από τώρα, τότε θα πρέπει να λάβω συγκεκριμένα νομικά μέτρα».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ΕΕ θα μπορέσει να μετεγκαταστήσει όλους τους αιτούντες άσυλο από Ιταλία και Ελλάδα που δικαιούνται διεθνούς προστασίας μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Τις ευθύνες όλων των κρατών μελών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και με σχετικές αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο τη μετακίνηση 160.000 προσφύγων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί περίπου 18.000.

Το προσφυγικό ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εκτός από τον αρμόδιο επίτροπο πολλοί ήταν οι ευρωβουλευτές που ζήτησαν την τιμωρία των κρατών μελών που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα