Υποδιοικητής της ΤτΕ: Σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης παρουσιάζει η ελληνική οικονομία

Σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης εμφανίζει πλέον η ελληνική οικονομία, όπως διαμήνυσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

«Οι θετικές ενδείξεις μας κάνουν όλους πιο αισιόδοξους για το μέλλον» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «αυτές από μόνες τους, δεν είναι αρκετές».
«Απαιτείται προσπάθεια και ενεργή συμμετοχή

από όλους μας» τόνισε, παράλληλα, εξαίροντας τη συνεισφορά των συνεταιριστικών τραπεζών στην πορεία της οικονομίας.

«Το μοντέλο των συνεταιριστικών τραπεζών υπηρετεί αξίες και δραστηριότητες που βρίσκονται στον πυρήνα των επιχειρήσεων της κοινωνικής και αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας, παρέχοντας κατάλληλα προϊόντα και υπηρεσίες για τις κοινωνικές επιχειρήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς των συνεταιριστικών, το οποίο σ’ αντίθεση με την Ευρώπη, παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο.

«Οι θεσμικές παρεμβάσεις έχουν συμβάλει και αναμένεται να συμβάλουν περαιτέρω στην ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και στη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης του κλάδου, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο συνεταιριστικός του χαρακτήρας» υποστήριξε, τέλος, αναφερόμενος στις προοπτικές του κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα