Βρυξέλλες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό- Εξουδετερώθηκε βομβιστής αυτοκτονίας

Οι βελγικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν βομβιστική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να "εξουδετέρωσαν" ύποπτο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι "ένα περιστατικό

στο οποίο εμπλέκεται ένα άτομο", έλαβε χώρα στον κεντρικό σταθμό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο ύποπτος κουβαλούσε σακίδιο πλάτης και ζώνη με εκρηκτικά, αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι έχει σταματήσει η κίνηση στον σταθμό, ενώ βελγικά μέσα κάνουν λόγο για μία μικρή έκρηξη στον σταθμό.

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, εκτρέποντας τα οχήματα προς κινούνταν προς την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων oι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Κατά τις ίδιες πηγές έγινε μια έκρηξη κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού.

Ο ύποπτος φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ"

Ο ύποπτος ο οποίος "εξουδετερώθηκε" από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών αφού φέρεται να προκάλεσε μια έκρηξη μικρής ισχύος φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ", σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, και κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με το Belga.
Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών — η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους, ένα καλοκαιριάτικο βράδυ — εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε βελγικά ΜΜΕ.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και κατόπιν διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι "υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (...) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο".

πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα