Βρέφος εντοπίστηκε μόνο του σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην πλατεία Αττικής

Ένα βρέφος το οποίο είχε τις αισθήσεις του, εντόπισαν πυροσβέστες, πριν από περίπου μια ώρα, κατά την διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Μόλις μπήκαν στο χώρο, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο

λίγο πριν από τις 03:00.

Διενεργείται έρευνα για το περιστατικό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Να σημειωθεί πως το 14 μηνών βρέφος, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασλαβας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη, όχι από τα εγκαύματα που έχει υποστεί διότι αυτά είναι μικρής έκτασης, στο πρόσωπο, στα χέρια και τα πόδια. Το πρόβλημα είναι πως το μωράκι έχει εισπνεύσει καπνό για ώρα. Η εισπνοή καπνού είναι που κάνει την κατάσταση της υγείας του ασταθή, είπε ο διοικητής και τόνισε ότι «ώρα με την ώρα» παρακολουθούν την πορεία του οι γιατροί του νοσοκομείου.

Όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα