Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Τζανακόπουλου- Χατζηδάκη με φόντο την ομιλία Σαμαρά

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι στη Βουλή, αυτή τη φορά μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας

την ομιλία του κ. Σαμαρά ανέφερε ότι ήταν μία άκομψη συγγνώμη στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον πατέρα τους. «Από την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά μου έκανε εντύπωση το ύφος, είχε απολογητικό ύφος. Ήταν μια ιστορική αναδρομή από τον Αντώνη Σαμαρά, μία αναδρομή για να προσπαθήσει να ζητήσει μια άκομψη συγγνώμη στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε ότι ο ίδιος τα κατάφερε καλά τότε στις διαπραγματεύσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε γράψει ότι ο κ. Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα. «Πάτε όπου φυσάει ο άνεμος ανάλογα με το πού φυσάει η πολιτική σας λογοδιάρροια», σημείωσε.

Ακόμη, πρόσθεσε πως η Ν.Δ. με τις τοποθετήσεις των βουλευτών της στρώνει το χάλι στον εθνικισμό. «Η ΝΔ αποκαλεί τον Τσίπρα μειοδότη, κανείς δεν είναι μειοδότης, απλά βρέθηκαν δύο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να επιλύσουν μία διένεξη που στερούσε πολιτικό κεφάλαιο και να κλείσουν το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης», υπογράμμισε. Αναφερόμενος στη συμφωνία με την πΓΔΜ, σημείωσε πως βάζει τέλος στον μεγαλοϊδεατισμό, τις ακρότητες, τις εξάρσεις.

Στην ομιλία του κ. Τζαννακόπουλου απάντησε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης. «Υπήρξε προσβλητικός στην παράταξη μας, θα σχολιάσω την αναφορά που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΧΑ και τη ΝΔ. Αμέσως, καταδικάσαμε στην Ολομέλεια, απερίφραστα το επεισόδιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με χειροκρότησαν , είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες . Να θυμίσω την πάνω και κάτω πλατεία; την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενώθηκε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για να πάμε σε εκλογές; Η συζήτηση είναι ιστορική και να καταλάβουμε όλοι ότι πάνω από τις διαφορές μας υπάρχουν η δημοκρατία και η πατρίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα