Βενιζέλος: Θα ψήφιζα κατά της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ και όχι "παρών" όπως η ΔΗΣΥ

Για την κρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και το Άρη Πορτοσάλτε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ

τόνισε θα ψήφισε κατά του νομοσχεδίου και όχι παρών όπως ψήφισε τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

"Το χειρότερο είναι ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια κρίση που θα αφήσει χωρίς αστικές συγκοινωνίες και χωρίς εναλλακτική λύση επί μεγάλο χρονικό διάστημα όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Εγώ, αν ήμουν στη Βουλή και αν ετίθετο θέμα, θα ήμουν σαφώς εναντίον, θα ψήφιζα κατά, όχι παρών, όπως ήταν η τελική θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δυστυχώς δεν ρωτήθηκα, παρότι συν τοις άλλοις είμαι και Βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης", είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

"Eίναι σαφέστατο το Κοινοτικό Δίκαιο και ενώ πρόκειται να ισχύει ένα άλλο καθεστώς από το 2019, εμείς τρέχουμε και κάνουμε μία ρύθμιση, η οποία είναι παλαιομοδίτικη, είναι ρύθμιση των αντιλήψεων της δεκαετίας του 1970 ή της δεκαετίας του 1980 και αυτό δεν συνδέεται καθόλου με το ζητούμενο που είναι οι καλές ποιοτικές υπηρεσίες με ελεγχόμενο κόστος. Γιατί το ζητούμενο αυτό είναι, ποιος προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αυτό λοιπόν το στοιχείο θυσιάζεται σε μία, στην πραγματικότητα, συμβολική πολιτική διαχείριση του θέματος, με αποτέλεσμα πρακτικό, να κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το σύστημα χωρίς να υπάρχει η Υπηρεσία Αστικής Συγκοινωνίας για τους πολίτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα