Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατηγορεί τη CIA ότι συνωμοτεί για την ανατροπή του

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Μεξικού και της Κολομβίας εξηγήσεις σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή τους σε μια συνωμοσία την οποία προετοιμάζει, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η CIA για να τον ανατρέψει.

"Ζητώ από τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ να ξεκαθαρίσει τις προσβλητικές, παρεμβατικές δηλώσεις του διευθυντή της CIA, ο οποίος

πιστεύει ότι είναι ο κυβερνήτης του κόσμου", δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια στρατιωτικής τελετής.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Μάικ Πομπέο, διευθυντή της CIA, ότι γνωστοποίησε πως η Ουάσινγκτον "συνεργάζεται άμεσα με τη μεξικανική και κολομβιανή κυβέρνηση για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας".

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι δεν έχει επέμβει ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.

Και το Μεξικό "απέρριψε κατηγορηματικά" τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους "εργάζεται με άλλες χώρες για να πλήξει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας".

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού διαβεβαίωσε εξάλλου ότι είναι "έτοιμο να συμβάλει, μέσω της διπλωματικής οδού και με αυστηρό σεβασμό στην κυριαρχία του λαού της Βενεζουέλας, σε μια ειρηνική και δημοκρατική λύση στη σοβαρή κρίση που διέρχεται η χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα