Β. Λεβέντης: Είμαι κατά των επιθέσεων σε πολιτικούς, αλλά ας πρόσεχαν

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του.

Ο κ. Λεβέντης

αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια», «η Μακεδονία είναι προδομένη και οι προδότες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, προέβλεψε εκλογές τον Απρίλιο, «έχω ήδη θέσει σε ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό», είπε, και επανέλαβε ότι θα συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα για ακύρωση της «προδοτικής» συμφωνίας.

Αναφορικά με το προσκλητήριο Τσίπρα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς απάντησε δεικτικά: «Ναι κ. Τσίπρα, όμως η κεντροαριστερά είναι υπόθεση της Ένωσης Κεντρώων και θα την υλοποιήσουμε μαζί με τον λαό. Εσείς δεν είστε κεντροαριστερά, είστε δεξιός». Μάλιστα προχώρησε στην πρόβλεψη ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης θα κυβερνήσουν κάποια στιγμή μαζί». Έστρεψε δε τα βέλη του και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Κάποιοι με στημένες δημοσκοπήσεις και με ιδιόχειρες επιστολές του Χριστού, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Έλληνες με την ελπίδα ότι οι Μακεδόνες θα πάψουν να με αγαπούν. Ξεχνούν όμως ότι η σχέση μου με την Μακεδονία μας και τους πολίτες της μετράει 40 χρόνια, όταν όλα αυτά τα έτη επισκεπτόμουν κάθε Πέμπτη την Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα χησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναφερόμενος στον κ. Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΝΕΛ, κυρίως για την στάση τους στο μείζον θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι αυτοί επιχειρούν εκ των υστέρων να κοροϊδέψουν τον λαό με τον όψιμο πατριωτισμό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν». Κλείνοντας την ομιλία του και με αφορμή το δάνειο Πολάκη, το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο για καταναλωτικό», θύμισε ότι όλα τα κόμματα έχουν πάρει δάνεια, τα οποία μάλιστα δεν εξυπηρετούν.

Τέλος, σχολιάζοντας τα φαινόμενα βίας κατά κυβερνητικών στελεχών ξεκαθάρισε ότι τάσσεται κατά της βίας.

«Είμα κατά των επιθέσεων σε πολιτικούς. Ας πρόσεχαν όμως. Να σταματήσουν να λένε ότι είναι φασίστες αυτοί που πήγαν στα συλλαλητήρια. Υπήρχαν και φασίστες και χρυσαυγίτες ελάχιστοι. Ύβρις και βλασφημία που τους λένε ακροδεξιούς», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα