ΤΩΡΑ: Πορεία φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι οικότροφοι των εστιών, ζητούν την άμεση επίλυση του θέματος της σίτισής τους με την επαναλειτουργία του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών, καθώς επίσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κτήρια των εστιών.

Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε από την Α' ΦΕΘ όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και αναμένεται να καταλήξει

στο Υπουργείο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Στη διάρκεια της πορείας, οι φοιτητές κρατούν πανό στα οποία εκφράζουν τα αιτήματά τους ενώ φωνάζουν και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται πως το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, καθώς έληξε η σύμβαση μεταξύ του αρμοδίου για την λειτουργία των φοιτητικών εστιών Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα.

Ακόμη, σήμερα αναρτήθηκε ανακοίνωση στους χώρους των εστιών, σύμφωνα με την οποία σταματά η συντήρηση των ανελκυστήρων στα κτήρια των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ: "Λόγω μη καταβληθέντων υποχρεώσεων προς τον εργολάβο από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η διαχειριστική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα ασανσέρ, αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία τους επ' αόριστον"

Στην πορεία συμμετέχουν και οι οικότροφοι των εστιών του ΠΑΜΑΚ καθώς επίσης και φοιτητές διαφόρων σχολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα