Το συνέδριο "Συνδέοντας πλοία, λιμάνια, ανθρώπους - Η πύλη της Θεσσαλονίκης" σήμερα στη ΔΕΘ

Το συνέδριο με τίτλο «Συνδέοντας Πλοία, Λιμάνια, Άνθρωποι -η Πύλη της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυσιπλοΐας (World Maritime Day) του International Maritime Organization-IMO.

Στο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η ΔΕΘ-HELEXPO, θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες από ειδικούς της Ελλάδας

και της ΕΕ. Η ατζέντα είναι ευρύτατη, καθώς το μήνυμα του συνεδρίου είναι ακριβώς αυτό: η ανάδειξη της πληθώρας των επιλογών και ευκαιριών που φέρει η ενασχόληση με την θάλασσα. Επίσης, θα αναδειχθούν οι νέες δυναμικές που διαμορφώνονται στην πόλη στην νέα εποχή , στην οποία εισέρχεται ο λιμένας της Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυσιπλοΐας του ΙΜΟ στην Θεσσαλονίκη ως ημέρα ετήσιας «συνάντησης» των φορέων της πόλης, ως ημέρα πρόσκλησης-προσέλκυσης ευρωπαϊκών και διεθνών ενδιαφερομένων για θέματα συναφή της θαλάσσιας οικονομίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζουν την εκδήλωση με την αιγίδα τους. Τον συντονισμό της διοργάνωσης ανέλαβαν η ομάδα επιστημόνων και επαγγελματιών σχετικά με την θαλάσσια καινοτόμο ανάπτυξη The Blueprints, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Young Entrepreneurs of Thessaloniki YET και η καινοτόμος πλατφόρμα στρατηγικής επικοινωνίας MADE.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO.

Keywords
Τυχαία Θέματα