Το Σάββατο ο 47ος Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου

Όλα είναι έτοιμα από για τη φετινή διοργάνωση του 47ου Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, ο οποίος αποτελεί θεσμό για την παγκόσμια μαραθώνια κολύμβηση. Ο διάπλους του Τορωναίου θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, σε διοργάνωση της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.

Ο Διάπλους του Τορωναίου αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ολόκληρης της Χαλκιδικής. Φέτος κατατέθηκαν πάνω από 60 αιτήσεις κολυμβητών. Από αυτούς θα συμμετάσχουν οι 20.

Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 χλμ

από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.

Με αφορμή τον Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου διοργανώνονται παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Νικήτη από την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Την παραμονή του Διάπλου, θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, ο 16ος Αγώνας Κολύμβησης 1.500 μέτρων, τον οποίο ντόπιοι και επισκέπτες τον ξέρουν ως τον «μικρό Διάπλου» γιατί παίρνουν μέρος και παιδιά κάθε ηλικίας, επίδοξοι κολυμβητές του Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα