Το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στην 82η ΔΕΘ εγκαινίασαν Σκουρλέτης - Τόσκας (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασαν πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Τόσκας.

«Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Ελληνικής Αστυνομίας νομίζω είναι ένα στοίχημα το οποίο τα τελευταία χρόνια χτίζεται και κερδίζεται καθημερινά. Αν θα μπορούσε κάποιος να χωρίσει σχηματικά τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας θα μπορούσε να μιλήσει για δύο ψυχές. Ο ένας είναι αυτός που προσδιορίζεται

αυστηρά από τους κανόνες της προσπάθειας της πάταξης του εγκλήματος» τόνισε κατά την ομιλία του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως: «μας λείπουν πολλά. Θα χαλούσαμε αυτή την εικόνα αν αναφερόμασταν σε πραγματικές ελλείψεις σε μέσα, σε ανταλλακτικά. Είναι το αποτύπωμα των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών που κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις τον λογαριασμό».

«Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην εδραίωση του περιβάλλοντος ασφάλειας είναι τεράστιος» ανέφερε αρχικά ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να εκσυχρονιστούμε με τα χρήματα που έχουμε. Ήδη προϋπολογιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ για περιπολικά και άλλα οχήματα, ενώ για άλλα 12 εκατ. υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός από ευρωπαϊκά κονδύλια» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τη χθεσινή πορεία των ενστόλων στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Η χθεσινή πολύ μεγάλη συγκέντρωση (ενστόλων) όχι μόνο επισήμων, αλλά και πολιτών και πρώην και νυν στελεχών της Αστυνομίας, δείχνει πόσο έχει γεφυρωθεί το χάσμα με τον απλό πολίτη» κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Τα κυβερνητικά στελέχη ξεναγήθηκαν στους χώρους του περιπτέρου της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις δράσεις του Σώματος.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν επίσης ο Περιφειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, o αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ενώ μεταξύ άλλο παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα