Το καινούργιο σπορ κάμπριο της Τέσλα έκλεψε την παράσταση (VIDEO)

Την Πέμπτη, η εταιρεία Τέσλα επισκίασε το ντεμπούτο της ηλεκτρικής νταλίκας της όταν ένα κόκκινο σπορ αμάξι εμφανίστηκε από την καρότσα της και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας, Έλον Μασκ, είπε ότι το νέο σπορ αμάξι των 200.000 δολαρίων θα είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που κυκλοφορήσε ποτέ.

Η παρουσίαση ενθουσίασε το κοινό, αν και κάποιοι αναλυτές άρχισαν να πονοκεφαλιάζουν σχετικά με την ποικιλία νέων οχημάτων που κυκλοφορούν, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία

πασχίζει να φτιάξει ένα πιο οικονομικά προσιτό Σεντάν, εγχείρημα που θα καθορίσει το μέλλον της.

Καθώς λοιπόν η παρουσίαση φαινόταν να οδεύει προς το τέλος της, η νταλίκα Tesla Semi άνοιξε την καρότσα της και το σπορ αμάξι βγήκε έξω.

Ένα αμάξι που διαθέτει αφαιρούμενη γυάλινη οροφή και στην πραγματικότητα, είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του πρώτου οχήματος που κυκλοφόρησε η Τέσλα. Χωράει τέσσερα άτομα και μπορεί να ταξιδέψει 1.000 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση, απόσταση που αποτελεί ρεκόρ για ένα ηλεκτρικό όχημα. Μπορεί να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα σε 1,9 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητά του να ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι το οποίο το κάνει το γρηγορότερο αμάξι στην αγορά.

«Θα μπορείτε να ταξιδέψετε από το Λος Άντζελες μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και πίσω, διατηρώντας υψηλές ταχύτητες, χωρίς καν να χρειαστείτε επαναφόρτιση. Αυτό το αμάξι σχεδιάστηκε για να δώσει ένα καλό μάθημα στα βενζινοκίνητα αμάξια. Πλέον, η οδήγηση βενζινοκίνητων σπορ αμαξιών θα μοιάζει με επιστροφή στην παλαιολιθική εποχή», καυχήθηκε ο Μασκ.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα