Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον Κώστα Πολυχρονίου

Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά

συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Κώστας Πολυχρονίου έγραψε τη δική του λαμπρή σελίδα στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας μας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ολυμπιακού, αλλά και ως ποδοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Κώστα Πολυχρονίου, μιας από τις εμβληματικότερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της εθνικής μας ομάδας, στην οικογένεια και τους οικείους του. Από τις σημαντικότερες διαχρονικά μορφές που αναδείχθηκαν στα ελληνικά γήπεδα, ο Κώστας Πολυχρονίου προσέφερε αξέχαστες στιγμές, χάρη στο ταλέντο, την προσωπικότητά και το ήθος του, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική Ομάδα, τη φανέλα της οποίας τίμησε σε 27 διεθνείς συμμετοχές, αλλά και από το πόστο του προπονητή της επί 4 συναπτά έτη. Διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, μεταφέροντας στους νεότερους την αστείρευτη ποδοσφαιρική του γνώση. Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη. Θα τον θυμόμαστε πάντα".

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ):

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Πολυχρονίου. Ο εκλιπών προσέφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υπηρέτησε το άθλημα με συνέπεια και ήθος, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και με την ιδιότητα του προπονητή. Στην καριέρα του φόρεσε 27 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ από το 1994 ως το 1998 διατέλεσε τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Κώστα Πολυχρονίου εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της και προπονητή της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ:

"Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί τον χαμό του γίγαντα του ποδοσφαίρου, Κώστα Πολυχρονίου. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες σημαίες!

Ο Κώστας Πολυχρονίου τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού μας από το 1953 μέχρι και το 1968, συμπληρώνοντας σε αυτά τα χρόνια 352 συμμετοχές με την τιμημένη «ερυθρόλευκη» φανέλα και πετυχαίνοντας 55 γκολ.

Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε 6 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1956, 1957, 1958, 1959, 1965-66, 1966-67), 8 Κύπελλα Ελλάδας (1956-57, 1957-58, 1958-59, 1959-60, 1960-61, 1962-63, 1964-65, 1967-68), 5 Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πειραιώς (1954-55, 1955-56, 1956-57, 1957-58, 1958-59) και 1 Βαλκανικό Κύπελλο (1963). Διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού μας (1993-1994).

Στις 4 Ιουνίου 1961, κατά τον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σάντος από τη Βραζιλία (που εκείνη την περίοδο πραγματοποιούσε περιοδεία στην Ευρώπη) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ο προσωπικός αντίπαλος του Πελέ και σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση των «ερυθρολεύκων» (2-1), καθώς είχε περιορίσει αισθητά τη δυναμική του Βραζιλιάνου άσου.

Είχε 27 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος, της οποίας διετέλεσε και προπονητής, μετά το τέλος της καριέρας του, ως ποδοσφαιριστής.

Η κηδεία του Κώστα Πολυχρονίου θα γίνει τη Δευτέρα (4/6) στις 17:30 στον Ιερό Ναό Γέννησης Χριστού στην Παιανία".

Ακόμη, τον Κώστα Πολυχρονίου αποχαιρέτησαν με ανακοινώσεις τους η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Κώστα Πολυχρονίου. Ο εκλιπών υπήρξε από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με μεγάλη προσφορά και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή κάνοντας φτωχότερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα