Το Therapydogs στην ημερίδα για τα οφέλη των ζώων στον άνθρωπο

Το σωµατείο Therapydogs - Animal Assisted Therapy, εγκεκριµένο full member του παγκόσµιου οργανισµού IAHAIO (International Association Of Human - Animal Interaction Organizations – ∆ιεθνής Οργανισµός Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Ζώου) που εδώ και έξι χρόνια ασχολείται συστηµατικά µε την Θεραπεία µε την βοήθεια των Ζώων, σε φορείς και ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης

συµµετέχει στην ηµερίδα της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ µε τίτλο : « ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ : ΑΠΡΟΣ∆ΟΚΗΤΑ ΟΦΕΛΗ », το Σάββατο 24.11.2018 στο αµφιθέατρο Τσιρογιάννης της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ και ώρα 09:30.

Τα οφέλη που παρέχουν οι σκύλοι θεραπείας είναι πολλά. Η βοήθεια τους έρχεται µε τις µορφές : • συναισθηµατικής στήριξης, (π.χ επισκέπτονται ηλικιωµένους ανθρώπους και τους δείχνουν ότι αγαπιούνται), • ενθάρρυνσης για σωµατική διέγερση (π.χ ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, θα πρέπει να σηκώσουν το χέρι τους για να τα χαϊδέψουν), • ενθάρρυνσης για ψυχική διέγερση (αυξάνει την επικοινωνία-οµιλία, το χαµόγελο, την χαλάρωση). Είναι σηµαντικό να αναφέρουµε ότι και οι ίδιοι οι σκύλοι, περνούν Καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα