Την έκτη πυρηνική δοκιμή της φαίνεται πως πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα- Διπλή δόνηση στην περιοχή

Σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Κορέα, κατέγραψε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Από την πλευρά του το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε μια σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να οφείλεται σε μια

«έκρηξη».

Σύμφωνα με ανάρτηση του κινεζικού ινστιτούτου στον ιστότοπό του, ο σεισμός σημειώθηκε περί τις 11:30 (06:30 ώρα Ελλάδας) και το εστιακό του βάθος ήταν μηδενικό.

Στο μεταξύ, το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε και δεύτερο σεισμό στη χώρα, μεγέθους 4,6 βαθμών, τον οποίο χαρακτήρισε "κατάρρευση".Σε ανακοίνωση του ιντιστούτου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του αναφέρεται ότι ο δεύτερος σεισμός, που είχε και πάλι μηδενικό εστιακό βάθος, σημειώθηκε οκτώ λεπτά μετά τον πρώτο, τον οποίο είχε αποδώσει σε "έκρηξη".

Οι συντεταγμένες των δύο σεισμών ήταν σχεδόν ίδιες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Την έκτη πυρηνική δοκιμή της φαίνεται πως πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα

Την έκτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της φαίνεται πως πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι έχει αναπτύξει «προηγμένη» βόμβα υδρογόνου.

Οι δονήσεις που προηγήθηκαν είχαν μηδενικό εστιακό βάθος και αυτό κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι επρόκειτο για δοκιμές της Β. Κορέας, όπως είχε προαναγγείλει.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για πυρηνική δοκιμή, θα συνιστά τεράστια κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, λίγες ώρες μετά τις ύποπτες σεισμικές δονήσεις, δήλωσε ότι τυχόν έκτη πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα θα ήταν μία «απόλυτα απαράδεκτη» ενέργεια. Ο κ. Άμπε συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα