"Θεσσαλονίκη Μαζί": Ο κ. Ζέρβας εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στον "Κλεισθένη" για να μετατρέψει τον Δήμο σε ενός ανδρός αρχή

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις αλλαγές που έφερε στον "Κλεισθένη" εξαπολύει η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" της Κατερίνας Νοτοπούλου, με αφορμή τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" κάνει λόγο για έναν νόμο που "παροτρύνει τον συγκεντρωτισμό και την πολιτική ανηθικότητα".

Τονίζει επίσης πως οι κακοτεχνίες του νόμου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζει "αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό", έχουν ως θύμα τη λαϊκή εντολή.

Παράλληλα η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου στρέφει τα βέλη της και κατά του νέου δημάρχου

Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, υποστηρίζοντας πως "εκμεταλλεύεται το νόμο προκειμένου να μετατρέψει το Δήμο Θεσσαλονίκης σε ενός ανδρός αρχή".

"Η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, όπως προέκυψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητές εκλογές καταστρατηγείται, ενώ οι παρατάξεις μειοψηφίας αγνοούνται πλήρως", σημειώνει επίσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Ο νέος νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ παροτρύνει τον συγκεντρωτισμό και την πολιτική ανηθικότητα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα έγιναν φανερές τόσο οι πραγματικές στοχεύσεις, όσο και οι κακοτεχνίες του νόμου της ΝΔ, με θύμα τη νωπή λαϊκή εντολή.

Ο Δήμαρχος εκμεταλλεύεται το νόμο προκειμένου να μετατρέψει το Δήμο Θεσσαλονίκης σε ενός ανδρός αρχή.

Από την επίκληση καλών πρακτικών, περνάμε σε εκτέλεση κακών πρακτικών.

Η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, όπως προέκυψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητές εκλογές καταστρατηγείται, ενώ οι παρατάξεις μειοψηφίας αγνοούνται πλήρως.

Αυτός είναι ο νέος αντιδημοκρατικός, αντισυνταγματικός νόμος.

Σήμερα γίναμε θεατές τραγελαφικών εξελίξεων, καθώς η παράταξη της ΝΔ έπεσε η ίδια θύμα του νόμου της.

Λούζεται λοιπόν, σε τοπικό επίπεδο, τις συνέπειες ενός νόμου – έκτρωμα, αλλά μαζί της τις επωμίζεται και η τοπική κοινωνία.

Εμείς, η «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», ως δεύτερη πια δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, είμαστε εδώ, με συνέπεια να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε.

ΥΓ: Έγινε αποδεκτή από τις περισσότερες παρατάξεις, η αξία της απλής αναλογικής ως προς εκπροσώπηση και τις προγραμματικές συγκλίσεις, αποκαλύπτοντας την προεκλογική υποκρισία.

Δυστυχώς, δεν ισχύει εν προκειμένω το «κάλλιο αργά παρά ποτέ»".

Keywords
Τυχαία Θέματα