Θεσσαλονίκη: Γι' αυτές τις εκδηλώσεις αξίζει να βγεις από το σπίτι το σαββατοκύριακο!

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με ξεχωριστά events και εκδηλώσεις.

Εκτός από τα 54α Δημήτρια, τα οποία ανοίγουν το Σάββατο με μια ιδιαίτερη δράση που μας κάνει να στρέψουμε το βλέμμα στο τοπόσημο της πόλης, τον Λευκό Πύργο και πολλές άλλες εκδηλώσεις αξίζουν την προσοχή μας αυτό το διήμερο.

Περίπατοι, ξεναγήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις,

αλλά και Φεστιβάλ για όλα τα γούστα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του σαββατοκύριακου. Το Thestival σας δίνει τις ιδέες και εσείς τις κάνετε πράξη!

Καλό σαββατοκύριακο!

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:

Φύσηξε Βαρδάρης

Βυζαντινοί ναοί και τείχη, καφενεία, δρόμοι του έρωτα και πορνεία, λογοτέχνες, τραγούδια, άγνωστες συνοικίες και ιστορίες.

Είστε έτοιμοι να ξαναζωντανέψουμε τη γειτονιά; Νομίζω πως αποτελεί μια εμπειρία, όχι απλά μια ξενάγηση!

H dot2dot και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη αφηγηματική περιπατητική ξενάγηση στην περιοχή του Βαρδάρη.

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 17:30-20:30

Κόστος: 12€ (κανονικό) – 10€ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)
*μέρος των εσόδων θα δοθεί σε δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Πληροφορίες: [email protected], 2311 242 382 & 694 600 2553

Ιστορίες της οδού Τσιμισκή

Ένας αστικός περίπατος με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη Christina Mavini

Τη διασχίζουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να διανοηθούμετην πόλη χωρίς αυτήν, την αγαπάμε, μας κουράζει εξαιτίας της βουής και τηςκίνησης αλλά ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει, κυρίως αν της δώσουμε λίγο χρόνο και σηκώσουμε τα μάτια μας ψηλά.
Σπαρμένη με αλλεπάλληλα στρώματα ιστορίας, υπολείμματα του ανατολικού τείχους, εμβληματικά κτήρια τα οποία έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στη ζωή της πόλης, μοντερνισμοί της περιόδου του μεσοπολέμου και αστικά πειράματα των δεκαετιών '60 και '70, η οδός Τσιμισκή δεν παύει μέσαστα χρόνια να συνδέει ανθρώπους, σημεία,μνημεία και εποχές.

Παράλληλα είναι γεμάτη με πρόσφατες μνήμες από αγαπημένα βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία,εμπορικά καταστήματα, πρώιμα εμπορικά κέντρα και τόπους συνάντησης που είχανκαθορίσει το Lifestyle διαφόρων εποχών.

Με ξεναγό την Χριστίνα Μαβίνη και την πλούσια αφήγησή το Thessalonii Walking Tours αναζητά τις ιστορίες αυτές και επιχειρεί να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τον δρόμο εκείνο που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Θεσσαλονίκη που μπορούμε ποτέ να φανταστούμε.

Info:

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σημείο συνάντησης: Κεντρική είσοδος κτηρίου ΧΑΝΘ (απέναντι από την ΔΕΘ)
Ώρα: 9πμ (ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες στη ξενάγησή μας).
Συμμετοχή:10 ευρώ
Πληροφορίες:6978186901

Δυο φθινοπωρινά Πρωινά στο Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Δύο φθινοπωρινούς περιπάτους με ξενάγηση για τον εμβληματικό χώρο του πρώην στρατοπέδου με τίτλο ‘’περπατώ στο Παύλου Μελά, μαθαίνω για το Παύλου Μελά, προστατεύω το Παύλου Μελά’’, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, επιμελείται ο συγγραφέας και καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης Σπύρος Λαζαρίδης.

Ο Δήμος Παύλου Μελά, το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και οι Εθελοντές Διασώστες της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου θα επιληφθούν όλων των τεχνικών ζητημάτων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του οδοιπορικού αυτού που θα διαρκέσει από δύο έως τρεις ώρες και θα καταλήξει σ’ ένα σημείο – έκπληξη του στρατοπέδου.

Με σημείο συνάντησης τη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Δαβάκη, στο νοτιοδυτικό άκρο του στρατοπέδου, στο ύψος του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, να συμμετέχουμε όλοι σε ένα οδοιπορικό 2-3 ωρών και μέσα από τις αφηγήσεις του και άλλα δρώμενα να μάθουμε καλύτερα για τη δύναμη που κρύβει αυτός ο τόπος και να τον προστατεύσουμε.

Δύο φθινοπωρινά πρωινά λοιπόν αναζητούν μουστερήδες, ρέκτες, μύστες, ρομαντικούς, αιθεροβάμονες, τρελούς κι ερωτευμένους με την ιστορία, τη φύση, την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία, την πολιτική (με την καλή έννοια), το παραμύθι και την αλήθεια!

Κοντά εκατόν εβδομήντα χρόνια γεγονότων (και ένα ίχνος με βάρος πολλών αιώνων πάνω του) θα χωρέσουν σε δέκα στάσεις ενός οδοιπορικού μέσα σε έναν χώρο ο οποίος σε λίγο καιρό θα αρχίσει να παίρνει τη νέα του μορφή ως Μητροπολιτικό Πάρκο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Πόντος, Ματωμένη Γη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διοργανώνει την εκδήλωση, με θέμα «Πόντος, Ματωμένη Γη» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Πόντος, ένας ευλογημένος τόπος.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μουσικό-χορευτικό στον αλησμόνητο πόντο, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την δεύτερη φάση, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην εκδήλωση διαβάζουν για τον Πόντο ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Αναστασία Παντούση και ο Τάκης Βαμβακίδης, πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ» του OPENTV.

Αφήγηση Πασχάλης Τσαρούχας

Συμμετέχουν οι τραγουδοποιοί: Mπάμπης Ιορδανίδης, Θεόδωρος Κωτίδης, Χριστίνα Λαχανά, Αννέτα Μαρμαρίνου, Γιώργος Μωυσιάδης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Αγγελική Παμπουκίδου, Αλέξης Παρχαρίδης,Στάθης Παυλίδης, Θεόφιλος Πουταχίδης, Γιάννης Σανίδης και η Δέσποινα Φιλίππου.

Στο νταούλι ο Κώστας Ζώης με την 20μελή ομάδα του και ο Κλεάνθης Σιαμλίδης.

Συμμετέχουν και μικροί λυράρηδες της σχολής ΕΠΩΦ.
Χορεύουν για τον Πόντο,χορευτές Σωματείων, από όλη την Ελλάδα.
Ζωγραφίζει τη Μνήμη, με τη συμμετοχή του κόσμου, η Σοφία Αμπερίδου.
Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας»
Χορευτική εικόνα: Θανασούλη Κωνσταντίνα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Σαχινίδου – Γιώργος Μιχαηλίδης
Είσοδος Ελεύθερη.

Info:

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 8.00 μμ
Θέατρο Κήπου, Εναντι ΧΑΝΘ

Αντάμωμα στη γειτονιά των Κωνσταντινουπολιτών

Την ετήσια συνάντηση των κατοίκων και φίλων του ιστορικού Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών διοργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, ο οικείος Σύνδεσμος Κατοίκων.

Πρόκειται για μια… ανοιχτή συνέλευση με σκοπό τη ανθρώπινη συναναστροφή με μπίρα, σουβλάκι αλλά και το ενδιαφέρον για τα θέματα των γειτονιών του Συνοικισμού! Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ., με τα καλωσορίσματα, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Χορευτικού Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών με όλα τα τμήματά του (εφηβικό, ενηλίκων 1 και 2).

Νωρίτερα, στις 6.00 μ.μ. θα ξεκινήσει «Το κυνήγι των συμβόλων», ένα διαδραστικό παιχνίδι που συνδυάζει την αναζήτηση στοιχείων, την επίλυση γρίφων και την αποκάλυψη ιστοριών που αφορούν τον Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών. Το παιχνίδι διοργανώνει η εταιρεία gamecraft.gr και απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου (πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.kontantinoupolitika.gr).

ΔΡΑΣΕΙΣ:

11o Street Mode Festival

To Street Mode είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και σπορ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από το 2009. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μία ποικιλία από μουσικές σκηνές και street δραστηριότητες. Μπες σε κατάσταση «street» και απόλαυσε 3 ημέρες με ζωντανή μουσική, dj sets, shows και διαγωνισμούς street art, street dance, parkour, BMX, skateboarding και πολλά ακόμη!

Ο σκοπός του φεστιβάλ: Έχοντας τις ρίζες του στον δρόμο, το Street Mode ξεκίνησε αρχικά ως μια σειρά εκδηλώσεων που λάμβανε χώρα σε ανοιχτούς / δημόσιους χώρους, όπως η πλατεία της Θέρμης και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παρουσιάσει μαζί όλα τα στοιχεία της street κουλτούρας. Ως street κουλτούρα, ορίζουμε την υποκουλτούρα που αναπτύσσεται κυρίως σε αστικές περιοχές, και εκφράζεται ελεύθερα μέσα από τέχνες όπως το graffiti και το breakdance, μέσα από σπορ όπως το skateboarding, το BMX και το parkour, και εκπροσωπείται από τους ήχους της hip-hop, punk rock, heavy rock και ska / reggae μουσικής.

Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το σαββατοκύριακο:

28 Sept – Day 2

The Rumjacks • Che Sudaka • Looptroop Rockers • Moscow Death Brigade • Nick Oliveri’s Death Electric Band • Gang Of Four • The Dwarves • Art Brut • Nova Twins • Prop DylanGreen Lung • Μικρός Κλέφτης • Complex • Τζαμάλ • Social Waste • Joker/Two-Face • Iratus • Λόγος Τιμής • Vlospa • Trouf

29 Sept – Day 3

Turbonegro • Max Romeo • Dubioza Kolektiv • L’Entourloop ft. Skarra Mucci & Troy Berkley • Subcarpati • Nebula • Warrior Soul • Raketkanon • Oferta Especial • Εισβολέας • Βέβηλος • Στίχοιμα • 12ος Πίθηκος • Κάτα x Mpelafon • WNC • Λoco

Info:

11ο STREET MODE FESTIVAL

27-28-29 Σεπτεμβρίου 2019

Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Β – Αποθήκη 8)

Πικ Νικ Urban Festival

Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει το καλοκαίρι και να επιστρέψει η πόλη στους ρυθμούς της είναι το μεγαλύτερο αστικό πικ νικ.

Μουσική, σινεμά και πικ-νικ σε ένα φεστιβάλ που σαν σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει τον χαρακτήρα των αρχαιολογικών χώρων. Στην καρδιά της πόλης στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά ένα μεγάλο αστικό πικ νικ το οποίο συνοδεύουν συναυλίες και προβολή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο ειδικά διαμορφωμένο, υπαίθριο, θερινό σινεμά.

Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης,γεμίζει μία ακόμη φορά καλαθάκια, καρό τραπεζομάντηλα, πορτοκαλάδες, τρομπέτες και τρομπόνια, ανεμιστήρες, ποπ κορν, πεπόνια με τη βούλα και σούπερ ήρωες.

Σάββατο 28/9 18.30 Christos El. Papadopoulos quintet 19.30 The Sailing Tomatoes 20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros] 21.00 Bohemian rhapsody

Κυριακή 29/9 18.30 Ιnner Sail 19.30 Balloon Over Glasgow Solo 20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros] 21.00 Blackkklansman (Η Παρείσφρηση)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

Ο σημαντικότερος θεσμός για το παιδί, το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο περίπτερο 12 της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων Φεστιβάλ προδιαθέτει για μία ακόμη πιο εμπλουτισμένη διοργάνωση φέτος, με πλήθος εκδηλώσεων και happenings για τα παιδιά και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ!

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, πειράματα σε συνεργασία με τη NASA Α.Ε , μαγειρική για παιδιά, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, παιδική πασαρέλα, παιδική μουσικολογία, yoga για παιδιά και μαμάδες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, giga τοξοβολία, ακροβατικά, stratego, παιχνίδια στο νερό, baby corner, live party κα.

Βασικός πρεσβευτής του Φεστιβάλ είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια(αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ) και η σύζυγος του Βεργίδου Βάσω.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακόμη:

– Δημοφιλείς αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ που θα παίξουν μαζί με τα παιδιά.

– Γνωστοί σεφ, όπως η Ελένη Ψυχούλη, που θα μαγειρέψουν με τα παιδιά και θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς.

– Καταξιωμένοι Ολυμπιονίκες, όπως ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης, οι οποίοι θα διδάξουν στα παιδιά το πνεύμα του αθλητισμού.

– Eπιστήμονες που θα παρέχουν πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά, όπως ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην ταξίαρχος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ιδρυτής του CSII.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα πραγματοποιούνται ακόμη:

Εθελοντική Αιμοδοσία και
Ενημέρωση για λήψη μυελού των οστών.
Ο σκοπός του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού είναι μη κερδοσκοπικός και είναι η στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» (https://lampsi.org/).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Andrianoupoleos Pharmacy.

1o Φεστιβάλ κρέατος

Το 1ο Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων πραγματοποιείται στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Διοργανωτές του Φεστιβάλ, εκτός από τον δήμο, θα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Στηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Το φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Επίσης, αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας.

Το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

• 09.30 πμ – 14.00 Ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αγροτών
• 14.00-17.00 Διάλειμμα για φαγητό
• 17.00 Παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών παλαιών και νέων
• Κρητικά μαγειρέματα με τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη
• παραδοσιακοί χοροί από τον ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ
• Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου
• παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από τον Σύλλογο Ποντίων Παναγίας Σουμελά Θέρμης
• Μαγειρέματα από τον σεφ Τάσο Τόλη με τοπικά προϊόντα αίγειο και πρόβειο κρέας
• Μαγειρικές επιδείξεις με τοπικά προϊόντα από το Σύλλογο Αγίας Παρασκευής
• Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής
• Μαγειρικές επιδείξεις από τον Πρόεδρο της ΛΑΕΓ και executive chef κ. Στυλιανό Δίγκα.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019• 11.00 πμ Μαγειρεύουμε και γευόμαστε το Κυριακάτικο τραπέζι.

• Πρωινά μαγειρέματα από τον Πρόεδρο της ΛΑΕΓ και executive chef κ. Στυλιανό Δίγκα
• Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα από τη σεφ Σοφία Ουργαντζίδου
• Παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ Βασιλικών
• παραδοσιακοί χοροί από τον ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ
• 17.00 μμ Παραδοσιακές και νέες κοπές καθώς και κρεατοτεχνία από το Σωματείο κρεοπωλών Θεσσαλονίκης
• 20.00 Συναυλία με τη μουσική επιμέλεια του Θωμά Μιχαλάκα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

Thessaloniki Cinedance International

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει στο να προβάλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Στη δεύτερη χρονιά του, φέρνει 37 + 5 ταινίες από 20 χώρες!

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο χορό επί οθόνης.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως οι Adrien Ouaki, Marta Renzi, Nobutaka Shimoda, Sophia Castro, Mitchell Rose, Daria Lippi, Thomas Freundlich, αλλά και οι δικοί μας Ιωάννα Τσινιβίδη, Λύδια Τουλιάτου, και πολλοί άλλοι, θα εντυπωσιάσουν στο ετήσιο ραντεβού χορού και κινηματογράφου στο Vitruvian Thing!

Info:

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς
Σάββαρο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 20:00
Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. ταινιών

Η Sympraxi Gender διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά το 21ο διαγωνιστικό «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών» (γκέι, λεσβιακό, αμφιφυλοφιλικό, τρανς), το οποίο διεξάγεται για τέσσερις ημέρες, στις 25 ως 28 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αποθήκη 1, Αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 35 ταινίες από την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους θα προβάλλονται σε τρεις προβολές καθημερινά: 5:30 ή 6:00μμ, 7:30μμ και 9:15μμ.

Παρουσιάζονται και αναλύονται οι διαπροσωπικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών και μεσοφυλικών γυναικών και ανδρών. Επίσης αναδεικνύονται οι κοινωνικές σχέσεις τους στο κοινωνικό τους περιβάλλον και παρέχονται πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στις διάφορες χώρες. Ένα σημαντικό ποσοστό των ταινιών αναφέρεται στη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων, συγκατοίκων μας, στη χώρα μας και σε άλλα κράτη.

Οι 5 από τις 12 προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο (βλέπε το Πρόγραμμα), το εισιτήριο για τις υπόλοιπες είναι 5 ευρώ ανά προβολή και 8 ευρώ το ημερήσιο.

Ιnfo:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Αποθήκη 1, Αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Δωρεάν προβολή piano‐performance

Mε αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30) μουσική-κινηματογραφική παράσταση με τίτλο «Βουβή Θεσσαλονίκη», η Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα σαν ταινία βωβού κινηματογράφου, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Η «piano‐performance» (προβολή με ταυτόχρονη μουσική συνοδεία) είναι βασισμένη σε εικόνες και ιστορικά επίκαιρα από την ιδιωτική φωτογραφική-κινηματογραφική συλλογή του παλαίμαχου Έλληνα κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή, που απεικονίζουν πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού αλλά και της καθημερινής ζωής της Θεσσαλονίκης, με άξονα τον 20ο αιώνα. Τα επίκαιρα, υπό τη μορφή νέας ολοκληρωμένης ταινίας, με νέο μοντάζ και πρωτότυπους ενδιάμεσους τίτλους, θα παρουσιαστούν ως αναπαράσταση προβολής βωβού κινηματογράφου σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση και συνοδεία πιάνου από τον Θανάση Μπιλιλή (PhD).

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Museum Europäischer Kulturen του Βερολίνου, στο πλαίσιο αφιερώματος στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Erinnerungen von Thessaloniki».

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ 2310 385662 (Ναντίνα Κυριαζή, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30)
Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη

Αφιέρωμα στην Στέλλα Χασκίλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στη Στέλλα Χασκίλ, γνωστή και ως «Σαλονικιά», που θα μας θυμίσει όχι μόνο το υπέροχο ρεπερτόριό της αλλά και τη συγκινητική και εν πολλοίς άγνωστη ιστορία της ζωής της, παρουσιάζουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η Στέλλα Χασκίλ, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1918, είναι μία από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της Ελλάδας, το ενδιαφέρον για την οποία αναζωπυρώνεται τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά την «ανακαλύπτουμε» ξανά. Ξεκίνησε την καριέρα της πριν από τον πόλεμο και παρά την εβραϊκή της καταγωγή κατόρθωσε, χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό της όνομα, να συνεχίσει τις εμφανίσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Μετά την απελευθέρωση κατέβηκε στην Αθήνα. Πέθανε το 1954 σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Οι μεγαλύτεροι συνθέτες του λαϊκού και του ρεμπέτικου έγραψαν τραγούδια για αυτήν, μεταξύ των οποίων οι Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Μάρκος Βαμβακάρης. Ηχογράφησε περισσότερα από 130 τραγούδια που έχουν μείνει κλασικά, όπως τα «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ακρογιαλιές δειλινά», «Αράπικο λουλούδι», «Κάποια μάνα αναστενάζει», «Μέσ’ στη χασάπικη αγορά», «Πάλιωσε το σακάκι μου».

Ο Tomer Katz, «πρεσβευτής» της ελληνικής ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής στο Ισραήλ, έκανε πριν από ένα χρόνο με την μπάντα του «Perach Adom» στην Ιερουσαλήμ μια παράσταση-αφιέρωμα στη Στέλλα Χασκίλ. Τώρα την παρουσιάζει και στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, συνεργαζόμενος αυτή τη φορά με εξαιρετικούς ντόπιους μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως η Ζωή Τσινιάρη (φωνή), ο Κωνσταντίνος Γκούβας (μπουζούκι, φωνή), ο Μανώλης Πορφυράκης (κιθάρα, φωνή) και ο Ηλίας Κρομμύδας (ακορντεόν, φωνή), ενώ στη συναυλία συμμετέχει και η Βίκυ Χαλκιά (φωνή).

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, Έναρξη: 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις Συκιές

Μια εκρηκτική συναυλία με την γνώριμη και αγαπημένη ροκ φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, θα απολαύσουμε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο«Μπλέξαμε».

Ο αιώνιος έφηβος της ελληνικής ροκ σκηνής εδώ και «κοντά μισό αιώνα» έχει συνδέσει την μοναδική φωνή του, με τεράστιες μουσικές επιτυχίες. Και το κοινό που τον ακολουθεί πιστά σε όλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του, τραγουδά μαζί του όλα τα διαχρονικά τραγούδια σταθμούς που ακούγονται στις συναυλίες του.

Η νέα δισκογραφική του δουλειά φέρει τον τίτλο «Μπλέξαμε» και δίνει την ευκαιρία στον καλλιτέχνη να μιλήσει για όλα όσα μας προβληματίζουν και μας αφορούν. Τραγουδά για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο.

Info:

Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»μ Καρόλου Κουν 13, Συκιές, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 10 € προπώληση, 12 € ταμείο.

ΘΕΑΤΡΟ:

‘Αισχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ μια διαδρομή…’

Μετά την περσινή επιτυχημένη πορεία της, η «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή» σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου, ανοίγει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τ, με έξι παραστάσεις από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όταν ένας άνθρωπος του θεάτρου αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος, νιώθει ένα ιερό σύννεφο να τον ακολουθεί και να σκιάζει τα βήματά του. Το ίδιο περίπου αντιμετωπίζει και ένας θεατής όταν αναρωτιέται αν θα αντέξει να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση. Στην παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή…» οι δημιουργοί της απελευθερώνονται από τα ιερά σύννεφα και οι θεατές απολαμβάνουν το αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού γελώντας.

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές στην εποχή που παιζόταν στην αρχαία Αθήνα, αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων και δραματολόγων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 | Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικά (άνω των 6 ατόμων)

Η Γυναίκα της Ζάκυ(ν)θος

«Η Γυναίκα της Ζάκυ(ν)θος» το πεζό αριστούργημα του Διονύσιου Σολωμού θα φιλοξενηθεί από το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις παραστάσεις από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, σε σκηνοθεσία Σπύρου Βραχωρίτη.

Η κακία και η σκληρή συμπεριφορά που αντιμετώπισαν οι Μεσσολογγίτισσες όταν αναζήτησαν βοήθεια από τους ντόπιους αριστοκράτες, στην πόλη της Ζακύνθου είναι το κύριο θέμα του έργου.

Είναι το ένα από τα δύο πεζά κείμενα που μας άφησε ο μεγάλος ποιητής, το οποίο αν και θεωρείται ημιτελές,μέσα από τη σάτιρα που χρησιμοποιεί δείχνει το μεγαλείο του και ως πεζογράφος.

Info:

Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστώνμ Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 28 έως και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 13€ – Μειωμένο: 10€

Ρένα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συνεχείς sold out παραστάσεις και την επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγαίνει από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και παράλληλα όλη την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Μια παράσταση ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Ιnfo:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2)

27, 28, 29 Σεπτεμβρίου & 4, 5, 6 Οκτωβρίου

Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00

Τιμές εισιτηρίων:

Α΄ Ζώνη: 22€
Β΄ Ζώνη 18€- Φοιτητικό-Ανέργων-Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ: 15€
Προπώληση: viva.gr, 210 9213310, artinfo.gr, ταμείο θεάτρου

Προσωπική συμφωνία

Μετά από 150 sold out παραστάσεις στο «Από Μηχανής Θέατρο», στην Αθήνα, το βραβευμένο έργο «Προσωπική συμφωνία» (Taking sides) του Ρόναλντ Χάργουντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς «ανεβαίνει» στο θέατρο Κολοσσαίον έως τις 6 Οκτωβρίου.

Στους κεντρικούς ρόλους οι Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Υπόθεση

Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο κατεχόμενο Βερολίνο, ο Φουρτβένγκλερ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί κι εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά μόλο ταύτα, τα επιχειρήματα του Φουρτβένγκλερ σχετικά με τη «διατήρηση της Γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», συγκρούονται με τις ανεξίτηλες μνήμες του Ταγματάρχη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους αμέτρητους νεκρούς. O μάρτυρας που θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης είναι ο Ρόντε, δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο οποίος με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή, προδίδει κρυφές πτυχές του μαέστρου.

Info:

Παραστάσεις: Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, *Σάββατο: 21.00 & Κυριακή: 20.00
(*Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα δοθεί μια matinée παράσταση, στις 15.00 καθώς ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, το βράδυ, θα παρευρίσκεται στην πανελλήνια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα», όπου πρωταγωνιστεί.)
Κολοσσαίον: Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, τηλ.: 2310- 834996
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος Α ζώνη: 25€. Γενική είσοδος Β ζώνη: 20€. Φοιτητικό- ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών: 18€. Εξώστης: 16€.

Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo

Δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out. Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Παραστάσεις για έναν μήνα στο φημισμένο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, σε ένα από τα πιο αξιοσέβαστα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι ταλαντούχοι Fly Theatre επιστρέφουν για τρίτη χρονιά και για τρεις μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία, φέρνοντας στο κέντρο της πόλης και στο επίκεντρο της προσοχής τη συναρπαστική ιστορία τους, βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ, σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι – για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.

Info:

Χώρος: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136 (Πλατεία ΧΑΝΘ), Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό | 12€ φοιτητών, ανέργων, άνω των 65 & ΑΜΕΑ

Μαύρο Θέατρο της Πράγας

«Καλώς ήρθατε στη μαγική αυλαία! Πλησιάστε και θαυμάστε την ομορφιά και την ιδιοφυΐα! Θα παρακολουθήσετε μια επίδειξη θαυμάτων του σύγχρονου κόσμου. Προσπαθήστε μόνο να θυμάστε ότι τα μόνα θαύματα που μπορούν να μας σώσουν, είναι αυτά που συμβαίνουν μέσα μας!»

Με αυτά τα λόγια μας προσκαλεί στον μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, εμπνευστής και ιδρυτής του θιάσου Jiři Srnec, που είναι επιπλέον μουσικός, ζωγράφος και ποιητής. Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί -χειριστές των διαφόρων αντικειμένων- ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα με τη δική τους ανεξάρτητη οντότητα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας.

Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα και αριστουργήματα της 58χρονης ιστορίας του.

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 - ώρα: 19.00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 - ώρα: 17.00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 30€ (23€*), 25€ (18€*), 18€ (12€*), 10€
* παιδικό (5 -12 ετών)
* φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών (μόνο στις ζώνες Β' και Γ')

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Η Οδύσσεια του Μικρού Βορρά

Το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια «πατρίδα» και «νόστος», επιστρέφει από τον Μικρό Βορρά σε μία παράσταση-εμπειρία.

Μετά από τον πρώτο χρόνο παραστάσεων που ενθουσίασε το κοινό, η «Οδύσσεια» έρχεται αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 29/9 και για τέσσερις Κυριακές προκειμένου να μας ταξιδέψει με τρόπο μοναδικό.

Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, οι θεατές μεταμορφώνονται σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του Ομηρικού έπους. Ο στόχος είναι διπλός: Υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους, αλλά προσφέρουμε και μια ώρα μαγείας και σκηνικής αλήθειας.

Info:

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και για 4 Κυριακές
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Καλαμαριά
Ώρα έναρξης: 11:30
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6981720981

H ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου

Σε μια ευφάνταστη θεατρική παράσταση η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, θα μας διηγηθεί στη σκηνή του Ράδιο Σίτυ την ιστορία του Δαίδαλου και του ΄Ικαρου και πως ξέφυγαν από τον λαβύρινθο του βασιλιά Μίνωα πετώντας πάνω από το Αιγαίο με κέρινα φτερά, κάθε Κυριακή πρωί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Νοεμβρίου 2019.

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει η Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Δήμητρα Λαρεντζάκη.

Ένας μύθος που ξετυλίγεται από την Αθήνα των δημιουργών μέχρι τη Μινωική Κρήτη και τους διαδρόμους του λαβύρινθου.

Η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου μια ιστορία για τη βαθιά επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, που πλέκει τη φαντασία με το πραγματικό όνειρο.

Ένας πολυμελής θίασος, πολλές περιπέτειες, ευφάνταστα κοστούμια, ευρηματικά σκηνικά και μια αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα στο αρχαίο θέατρο και τη σύγχρονη οπτική του παιδικού θεάτρου.
Ένα έργο κλασικό και σύγχρονο μαζί, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Info:

Radio City Theater, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη
Από Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 11:30
Τιμή εισιτηρίων: Προπώληση: 10€, Στο ταμείο του θεάτρου: 12€

Keywords
θεσσαλονικη, αξιζει, σπιτι, punk rock, πικ νικ, ποπ κορν, bohemian rhapsody, εν λόγω, κι αλλο, δραση, info, lifestyle, χανθ, συμμετοχή, νέα, εκδηλωσεισ, θεατρο, ελλαδα, μνήμη, εταιρεία, art, dance, parkour, bmx, graffiti, breakdance, punk, rock, heavy, reggae, che, nick, nova, twins, dylan, green, max, troy, warrior, πίθηκος, urban, καλοκαιρι, ποπ, bohemian, rhapsody, NASA, yoga, Τοξοβολία, baby, live, party, ΠΑΟΚ, σεφ, λαμψη, https, org, ΑΠΘ, βιωσιμότητα, chef, καπη, rose, τραπεζες, phd, τηλ, αθηνα, ροκ, δραμα, αμεα, πειραιας, αθωότητα, viva, κυπρος, fly, video, αιθουσα, παιδια, αιγαιο, κρητη, radio, city, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, σταση εργασιας, ανακοινωση nasa, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, τονια αντωνιου, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, δωρο πασχα 2012, βικυ σταματη, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ελενη, warrior, φεστιβαλ θεσσαλονικης, μνήμη, θερινο σινεμα, χωρες, αιμοδοσια, αμεα, αυλαια, αφρικη, βερολινο, γερμανια, γυναικα, δουλεια, δωρεαν, εθνικο θεατρο, εικονες, επικαιρα, ηθοποιοι, θαυματα, θεμα, θιασος, ιερουσαλημ, ισραηλ, ιχνος, καριερα, λυδια, μαγειρικη, μουσικη, μπασκετ, ντοκιμαντερ, οδυσσεια, ομορφια, ονειρο, παιχνιδια, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ρουχα, σεφ, σινεμα, ταινιες, τραγουδια, υψος, χιτλερ, ωρα, bmx, face, rhapsody, urban, αγαπη, αγορα, αθωότητα, αλεξανδρα, αμερικη, ανθρωπος, αποκαλυψη, απλα, αρχαια, αρχιτεκτονικη, ασθενειες, ασια, ατζεντα, αφηγηση, αφορμη, βαμβακαρης, βγαινει, βικυ, βιβλιοπωλεια, βιωσιμότητα, βλεμμα, βοηθεια, βορεια, βραδυ, γεγονοτα, γειτονια, δημητρα, γινεται, γλωσσα, γονεις, δευτερο, δεσποινα, δευτερα, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, δικη, δειχνει, δοθει, δρωμενα, διημερο, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εν λόγω, εννοια, εργα, εξι, εποχη, εποχες, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ετων, ευρωπη, τεχνη, ζαχαροπλαστεια, ζωη, ζωγραφου, ζωης, ζωνη, ζωνες, ιδεες, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, ηρωες, θεοφιλος, ιδρυμα, εικονα, ιωαννα, ιορδανιδης, εισβολεας, ηχο, καπη, κειμενο, κυνηγι, κινηση, κι αλλο, κομμα, κοστουμια, κρητικα, λεσχη, ληψη, λογια, λογοτεχνια, μαυρο, ματια, μεγαρο μουσικης, μικρο, μνημεια, μορφη, μυθος, μυθιστορημα, μονα, ναζι, ναζιστικη γερμανια, νερο, νικητας, νοτια αμερικη, ομαδα, οδος, ονομα, οχημα, παιδι, παιδια, παθος, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, παρισι, παυλιδης, ποδοσφαιρο, πεζο, πεθανε, πεμπτη, περιβαλλον, πίθηκος, πικ νικ, πινακες, ποιοτητα, ποπ, ποπ κορν, πρωταγωνιστες, πρωι, ραντεβου, ροκ, ρολο, σατιρα, σαββατο, σεζον, σελιδες, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σουβλακι, σοφια, σπυρου, συγχρονο, συμπαν, σουπερ, σολωμου, σωματειο, ταγματαρχης, τηλ, τειχη, τριτη, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φλεμινγκ, φροντιστηριο, φτερα, φωνη, φορα, χανθ, χρηστος, χριστινα, χιωτης, ψυχουλη, ιωαννης, βιολι, κωνσταντινος, ωρες, green, αλυσιδα, art, baby, dance, βηματα, bohemian rhapsody, bohemian, breakdance, chef, che, city, δημητρης, dylan, εβδομηντα, ειδη, εμφανισεις, ενωση, εθνικο, fly, graffiti, γιορτη, heavy, hop, χωρα, υμνος, yoga, κακια, κειμενα, καρδια, κρεας, κωστας, κυριακη, λευκο, lifestyle, nick, max, μεινει, μωυσιαδης, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, parkour, party, punk, punk rock, rock, reggae, rose, troy, σκηνη, σκηνικα, σπυρος, συκιες, twins, θεματα, υγειας, υπεροχο, θωμα, viva, viva.gr, βιωματα, βωβου, ξεκινησε, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα