Θεσσαλονίκη: Γι' αυτές τις εκδηλώσεις αξίζει να βγεις από το σπίτι το σαββατοκύριακο!

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι αφιερωμένο στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία βάζει για ακόμη μια φορά τα δυνατά της για να μας εντυπωσιάσει, ωστόσο, όσοι βρεθούν αυτό το διήμερο στη Θεσσαλονίκη έχουν και άλλους λόγους για να βγουν από το σπίτι.

Μουσικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και μια ξεχωριστή αστροπορία αποτελούν καλούς λογους για μια έξοδο στην πόλη.

Ρίξτε μια ματιά

σε όσα επιλέξαμε για σας:

Το come back του Thessaloniki Walking Tours

Η Thessaloniki Walking Tours ξεκινάει την έκτη σεζόν της με μια αγαπημένη διαδρομή.

Από τον Ναό των Αγίων Αποστόλων έως τον Φραγκομαχαλά αναζητούμε τα ίχνη που άφησαν πίσω τους θρησκείες, δόγματα και μυστικιστικές σέκτες αλλά και των προσώπων που συνδέθηκαν μαζί τους.

Ένα αριστούργημα της παλαιολόγειας αναγέννησης, ένα παραμελημένο και παρεξηγημένο μνημείο που αποκαλύπτει πολλά, ένας χαμένος αρχαίος ναός, ένας μεσσίας που βρήκε χιλιάδες πρόθυμους να τον πιστέψουν, μια μυστική στοά χωμένη σε ένα στενό του ιστορικού κέντρου, η καθολική εκκλησία και ένα θεολογικό μυστικιστικό κίνημα από το οποίο ξεκίνησε μια κοινωνική εξέγερση είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτής της πρωτότυπης διαδρομής που σκάβει βαθιά στο παρελθόν της πόλης συνδέοντας την ιστορία, την φιλοσοφία, την θεολογία, την τέχνη και τη μεταφυσική με τόπους, χώρους, σημεία και μνημεία στον αστικό ιστό.

Ιnfo:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Nαός Αγίων Αποστόλων
Ώρα: 11:00 πμ
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900-1

Βραδινή πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ Σου

Καθώς η μέρα θα οδεύει προς το τέλος της δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα δροσερό «Σαλονικιό» βράδυ, η ομάδα θα περπατήσει ανάμεσα στα πεύκα του Σέιχ Σου.

Σε μια διαδρομή χαμηλής δυσκολίας, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν ως το ύψωμα όπου και θα γνωρίσουν τους αστερισμούς, τους μύθους που ενδύουν τη λάμψη τους, αλλά και τον τρόπο που μας βοηθούν να προσανατολιστούμε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πεζοπορική διαδρομή ως το ύψωμα
Ουρανογραφία από έμπειρη απόφοιτη Φυσικής/ ΑΠΘ
Αστροπαιχνίδια Hikers
Εκμάθηση αισθητηριακών προσαρμογών τη νύχτα
Τεχνικές προσανατολισμού

Η ομάδα των συνοδών αποτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ, ειδικευμένους στις υπαίθριες δραστηριότητες με πιστοποιημένες γνώσεις πρώτων βοηθειών.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
ΦΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ (υποχρεωτικά),
αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια,
μακρύ παντελόνι,
σακίδιο με νερό,
κάποιο σνακ και αλλαξιές για τον ιδρώτα

Η οικονομική συμβολή είναι 10 ευρώ /άτομο με σνακ.

Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)

Στην καινούργια της παράσταση “Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)» η Κατερίνα Βρανά διακωμωδεί τη θυελλώδη περιπέτεια της υγείας της με τον πιο αστείο τρόπο.

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν η αγαπημένη stand-up κωμικός, το πιο αστείο κορίτσι στον κόσμο (και με τη βούλα), ήταν περιοδεία στη Μαλαισία για παραστάσεις και αρρώστησε τόσο βαριά που έφτασε σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της.

Η Κατερίνα σώθηκε, αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν τη σταματά απ’ το ν’ ανέβει στη σκηνή. Γιατί το χιούμορ της έμεινε αλώβητο. Όπως άλλωστε και το μαλλί της! Ελάτε να δείτε, λοιπόν, γιατί της αξίζει το hashtag “so brave”.

Στο ολοκαίνουριο stand-up show της η Κατερίνα θα μιλήσει για όλα. Για Μαλαισιανούς, Άγγλους κι Έλληνες γιατρούς, τσαχπίνες νοσηλεύτριες και γοητευτικούς φυσικοθεραπευτές. Για το πώς η κορτιζόνη αντικαθιστά το μπότοξ, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια.

Η παράσταση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως τίποτα δεν σταματάει την Κατερίνα από τον απώτερο σκοπό της: Να γίνει Κυρίαρχος του Πλανήτη, τώρα και με αμαξίδιο.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00.
Εισιτήρια: 15 € γενική είσοδος, 12 € προπώληση είσοδος (ισχύει για τα 200 πρώτα εισιτήρια), 10 € ΑΜΕΑ
Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στο ticketservices.gr

Νταλάρας- Πασχαλίδης τραγουδούν για τον Μάνο Ελευθερίου

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον Ελληνικό πολιτισμό. Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο. Μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μίλτο Πασχαλίδη, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν 9 εξαιρετικοί μουσικοί που «ντύνουν»τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.

Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης-μπουζούκι, Χρήστος Ζέρβας-κιθάρα, Θανάσης Σοφράς-μπάσο, Μάνος Γρυσμπολάκης-ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης πνευστά, Στράτος Σαμνιώτης-κρουστά, Δημήτρης Γκαβαρδίνας-τύμπανα.

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης
Σχεδιασμός ήχου- ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Ιnfo:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Γης | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ώρα Έναρξης: 21.00

Tιμές εισιτηρίων:
Διατίθεται στην προπώληση περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή προσφοράς των 13 ευρώ
Κανονική τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ

Θέμης Αδαμαντίδης και Μέλισσες στη σκηνή της ΔΕΘ

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανεβαίνουν και φέτος στη σκηνή των Music Events της 84ης ΔΕΘ, η οποία θα φιλοξενήσει το πιο πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα από τις 8-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ τα Music Events προσκαλούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε μία μεγάλη γιορτή.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της ΔΕΘ ανεβαίνει ο πολύ αγαπητός Θέμης Αδαμαντίδης και οι Μέλισσες.

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

Η Βαλκανική πλατεία φέρνει στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100°C Support group Rockband.

Ετοιμαστείτε για μια αληθινή γιορτή με μουσικές και στίχους που αγαπάμε. Που μας κρατούν συντροφιά από τις Τρύπες μέχρι και σήμερα. Δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος, μετατρέπει κάθε συναυλία σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το κοινό. Το ίδιο ανήσυχοι και ανατρεπτικοί και οι μουσικοί της μπάντας των 100°C που μαζί του πάνω από τρία χρόνια τώρα, πειραματίζονται, ηχογραφούν, γελάνε και ταξιδεύουν.

Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο στην παρέα μπήκε και ο Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης -Συκεών. Νεανικό μουσικό σύνολο από μαθητές διάφορων τμημάτων του Ωδείου με σκοπό τη μουσική συνεργασία τους στο πλαίσιο του rock εργαστηρίου. Οι μαθητές έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα ποικίλο ροκ πρόγραμμα με διαχρονικές επιτυχίες αλλά και αφιερώματα σε θρυλικά γκρουπ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση έχει ο καθηγητής Ηλεκτρικής-Ακουστικής κιθάρας Νίκος Μπαλλής. Βαλκανική Πλατεία 2019

Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ. Συναυλία Γιάννης Αγγελάκας & 100°C Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης -Συκεών

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Δημήτρης Μπάσης και Κώστας Καραφώτης στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

Την Κυριακή η Βαλκανική πλατεία συνεχίζεται με νότες λαΐκές! Ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, Δημήτρης Μπάσης με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και την ιδιαίτερη ερμηνεία του συναντιέται επί σκηνής με τον Κώστα Καραφώτη, έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς, για να μας προσφέρουν ένα ποιοτικό και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ. Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση - Κώστα Καραφώτη

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Πηγή: cityportal.gr

Keywords
θεσσαλονικη, αξιζει, σπιτι, σνακ, info, θεατρο, εισιτήρια, καλοκαιρι, Αννα Νταλαρα, προσφορες, music, ΔΕΘ, χανθ, support, group, βομβα mall, james, rock, ροκ, σαββατο, κυριακη, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, έκλειψη σελήνης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, Καλή Χρονιά, κουλουρης, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, σταυροι, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη, δυνατα, θρησκειες, ιχνη, κιθαρα, μνημειο, μουσικη, νταλαρας, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, σνακ, τραγουδια, φιλια, james, music, αδαμαντιδης, ακορντεον, απριλιος, αρρωστια, αφιερωμενο, βραδυ, γινει, γνησιος, δασος, διευθυνση, δειτε, δογματα, διημερο, ευρω, εκθεση, εκκλησια, εκρηξη, εφυγε, τεχνη, ζερβας, ζωη, ιδιο, ηχητικη, ομιλια, κινηση, λαμψη, μαλαισια, ματια, μνημεια, μανο, μπουζουκι, νερο, νοτες, ξεκινημα, ομαδα, οραση, παπουτσια, πεζοπορια, πευκα, πιανο, υπογραφη, προβληματα, ροκ, σαββιδης, σαξοφωνο, σεζον, σειρα, σκουλαρικια, τιμη, τοξο, τρια, τρυπες, τυμπανα, φορα, χανθ, χιουμορ, χρηστος, group, δημητρης, εξοπλισμος, γιορτη, γνωσεις, ιδιαιτερο, καρδιες, κωμικος, κωστας, κυριακη, μια ματια, μια φορα, ναος, ποιητης, rock, support, σκηνη, σωστο, των αγιων αποστολων, θανασης, θανου, θεολογια, υγειας, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα