Θεσσαλονίκη: "Έπεσε" το πρώτο πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κατοικιδίου

Πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κατοικιδίου ο οποίος έβγαλε τον σκύλο του βόλτα αλλά δεν φρόντισε να μαζέψει τα περιττώματά του, επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, μίλησε στη Μαρία Αναγνωστίδου και την εκπομπή «Λόγια της Πόλης», αυτό ήταν το πρώτο πρόστιμο στη Θεσσαλονίκη μετά από αρκετό καιρό αναφορικά

με την παράβαση του νόμου 4039 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά», διαμήνυσε ο κ. Δαγκλής και προανήγγειλε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές του δήμου.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας, οι έλεγχοι θα γίνονται από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί συνολικά εννέα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων, σύμφωνα με τον Δημήτρη Δαγκλή. Το ένα όπως ήδη αναφέρθηκε ήταν για τη μη συλλογή περιττωμάτων και τα υπόλοιπα οκτώ για τη μη χρήση λουριού στη βόλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα