Τετ-α-τετ Τσίπρα - Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2018 στη Βουλή, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με την «σύγκρουση» μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά το μεσημέρι και ο μαραθώνιος της συζήτησης του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Οι βουλευτές μαζί με τους υπουργούς

που ανέβηκαν στο βήμα και έλαβαν μέρος στη συζήτηση του προϋπολογισμού προσεγγίζουν τους 200.

Σύμφωνα με το real.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για τον «τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό», ενώ στην ομιλία του θα αναπτύξει την πρότασή του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για τη «νέα γενιά ψεμάτων» του πρωθυπουργού, εστιάζοντας στις κυβερνητικές εκτιμήσεις περί «υπεραπόδοσης της οικονομίας» και για «έξοδο από τα μνημόνια».

Σημειώνεται πως η συζήτηση χθες διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ενώ ενδεικτική του κλίματος ήταν η αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για την επόμενη ημέρα, μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα