Τα "Τρία Πουλάκια" κλέβουν τις εντυπώσεις στα Άνω Λαδάδικα και στηρίζουν το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ!

Μία από τις γευστικές αποκαλύψεις του φετινού χειμώνα αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο της φιλανθρωπικό πρότζεκτ και να ενισχύσει τον Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο, που λειτουργεί από το 2007 στο Ωραιόκαστρο.

«Μαζί με την αδερφή μου είμαστε ιδιοκτήτες μίας μεταφορικής εταιρείας. Έτσι, στα ταξίδια μας αναζητούμε πάντα ένα μικρό ήσυχο μέρος με καλό φαγητό και φιλικούς ανθρώπους για να ξεκουραστούμε. Αυτές οι επιλογές, λοιπόν, ήταν συνήθως τα καφενεδάκια των χωριών, όπου έβρισκες μικρούς γευστικούς θησαυρούς, προϊόντα παρμένα απευθείας από τη γη και άφθονα χαμόγελα», αναφέρει η Χρύσα Κοσμίδου, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, όταν μας υποδέχεται στο κατώφλι του καταστήματος. «H επόμενη σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο χώρο και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μπορείς να φας σαν να είσαι σπίτι σου και να ξεκουραστείς πριν συνεχίσεις το πρόγραμμά σου. Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκαν τα “Τρία Πουλάκια”, μία μικρή μπακαλοταβέρνα με εξαιρετικά προϊόντα από μικρούς και μεγάλους Έλληνες παραγωγούς, από κάθε γωνιά του τόπου μας.

Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργούσαμε σαν ένα μπακάλικο, αλλά σταδιακά οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κοινού δημιούργησαν ένα μικρό μεζεδοπωλείο στον πάνω χώρο του μαγαζιού. Κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους και περήφανους. Ο κατάλογος που έχουμε φτιάξει, λοιπόν, περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα του παντοπωλείου (που μπορείς φυσικά να αγοράσεις φεύγοντας), τα οποία ο μάγειράς μας «πειράζει» ίσα ίσα για να βγούνε τα αρώματά τους.

Το ιδιαίτερο στην περίπτωσή μας είναι ότι πέρα από τις δικές μας συνταγές, γοητευόμαστε όταν οι πελάτες μας λένε ή ζητάνε τους δικούς τους συνδυασμούς. Για αυτό ο χώρος μας γίνεται σιγά σιγά αγαπημένο στέκι. Γιατί νιώθεις ο εαυτός σου, λες αυτό που θέλεις, πειραματίζεσαι με τις γεύσεις, παίζεις με το φαγητό και έτσι επικοινωνείς καλύτερα», τονίζει η χαμογελαστή Χρύσα και στέκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικούν τα Άνω Λαδάδικα στην πόλη.

«Ανέκαθεν μου άρεζαν τα μικρά στενά της πόλης. Έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και θεωρώ εγκληματική ενέργεια τη μη αξιοποίηση και αποκατάσταση των κτιρίων στο ιστορικό κέντρο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που θέλουν να επενδύσουν σε αυτούς τους χώρους και στη δημιουργία ενός νέου κυττάρου στα Άνω Λαδάδικα. Το στοίχημα μέχρι στιγμής, μάλιστα, φαίνεται άκρως πετυχημένο. Ελπίζω να στηριχτεί αναλόγως », προσθέτει.

Η ίδια, όμως, δεν μένει μόνο στο γευστικό στοίχημα του χώρου, αλλά και στον κοινωνικό του αντίκτυπο. «Θέλω τα “Τρία Πουλάκια” πέρα από γευστικός προορισμός να γίνουν και αφετηρία πολλών κοινωνικών δράσεων. Η αρχή θα γίνει με το μεγάλο μας Χριστουγεννιάτικο bazaar, όπου από τις 17 έως τις 31 Ιανουαρίου μέρος των εσόδων μας θα πάει για την ενίσχυση του «Σπιτιού της ΑΡΣΙΣ». Πρόκειται για ένα ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων που λειτουργεί από το 2007 στο Ωραιόκαστρο και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, καθώς και σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών- οικονομικών συνθηκών. Μία δομή με τεράστιο έργο που φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών και κορίτσια ηλικίας 5 έως 18 ετών. Αυτό θα είναι το πρώτο μας κοινωνικό πρότζεκτ και ευελπιστούμε το 2018 να μας βρει με δεκάδες τέτοιες δράσεις. Γιατί η αγάπη είναι όπως και το φαγητό. Γίνεται σπουδαιότερη όταν τη μοιράζεσαι», καταλήγει.

Η σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/triapoulakiaSKG/

Keywords
Τυχαία Θέματα