Τα θετικά και τα αρνητικά για τον ΠΑΟΚ από την πρόκριση της Τότεναμ και τον αποκλεισμό του Άγιαξ

Η Τότεναμ έκανε μία επική ανατροπή στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, αφήνοντας εκτός τον Άγιαξ με γκολ στο 96ο λεπτό!

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Το ζευγάρι του τελικού επηρεάζει

το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ, καθώς καθορίζει από ποιον προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει και ποιες ομάδες θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους.

Ξεκινά από τον 3ο προκριματικό γύρο

Με τον αποκλεισμό του Άγιαξ και την πρόκριση της Τότεναμ, ο Δικέφαλος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα μπει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τον 3ο προκριματικό γύρο και όχι από τον 2ο. Έτσι, θα... γλιτώσει έναν γύρο και θα έχει μπροστά του δύο φάσεις (3ο προκριματικό και play offs) στην προσπάθειά του να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους.

Αυτό διότι οι δύο φιναλίστ του τελικού του Champions League (Τότεναμ-Λίβερπουλ) έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους από το πρωτάθλημα της Premier League.

Μία αγωνιστική πριν το τέλος, η Τότεναμ βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 70 βαθμούς και ακολουθεί η Αρσεναλ με 67. Στην ισοβαθμία υπερισχύει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και αυτή τη στιγμή η Τότεναμ έχει +8. Συνεπώς, το μοναδικό σενάριο για να μείνει εκτός τετράδας η Τότεναμ είναι την τελευταία αγωνιστική η Τότεναμ να ηττηθεί εντός έδρας από την Εβερτον και η Άρσεναλ να κερδίσει στην έδρα της Μπέρνλι καλύπτοντας και τη διαφορά τερμάτων με τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων των δύο αγώνων (στο +28 με 65-37 η Τότεναμ και στο στο +20 με 70-50 η Άρσεναλ).

Το θετικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ, επομένως, είναι ότι με την πρόκριση της Τότεναμ έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το ότι θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο και όχι από τον 2ο, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο Άγιαξ κατακτούσε το Champions League.

Ο Άγιαξ πιθανός αντίπαλος

Ωστόσο, το αρνητικό για τους "ασπρόμαυρους" είναι πως υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουν στο δρόμο τους τον Άγιαξ.

Αν ο Αγιαξ κατακτούσε το Champions League θα έμπαινε απευθείας στην επόμενη διοργάνωση ως κάτοχος του τίτλου και η Ολλανδία δε θα είχε ομάδα στο "μονοπάτι" των πρωταθλητών όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά. Σε αυτήν την περίπτωση θα ανέβαιναν αναλογικά οι ομάδες και αμέσως μετά από τον Άγιαξ στη βαθμολογία της UEFA είναι ο ΠΑΟΚ.

Πλέον, ο πρωταθλητής Ολλανδίας, που θα είναι είτε ο Αγιαξ είτε η Αϊντχόφεν (ισοβαθμούν και απομένουν δύο αγωνιστικές με τον Άγιαξ να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία) 8α είναι σίγουρα υποψήφιος αντίπαλος της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα