Τα νέα ρεκόρ Γιάννη και Μπακς (ΦΩΤΟ)

Ο Γιάννης πέτυχε 41 πόντους και οδήγησε τους Μπακς στην τέταρτη νίκη επί των Πίστονς με 127-104, "σκουπίζοντας" (4-0) τη σειρά και παίρνοντας την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Ανατολής όπου θα συναντήσουν τους Μπόστον Σέλτικς.

Η ομάδα του Μιλγουόκι και ο Έλληνας σταρ "έσπασαν" μία σειρά από ρεκόρ με τις επιδόσεις τους.

Οι Μπακς ξόρκισαν την «κατάρα», αφού για πρώτη φορά μετά το 2001 κέρδισαν σειρά στα playoffs. Τα... ελάφια είχαν επικρατήσει με 4-3 των Χόρνετς στους ημιτελικούς Ανατολής το 2001 και πήγαν στους τελικούς

περιφέρειας, αλλά δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τους Σίξερς (έχασαν 4-3).

Αυτή ήταν η πρώτη φορά για τα «ελάφια», μετά από 36 χρόνια, που... σκουπίζουν σειρά στο ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, το 1983 η ομάδα του Μιλγουόκι είχε κάνει το 4-0 εναντίον των Μπόστον Σέλτικς. Μάλιστα, η ομάδα του Μιλογουόκι επικράτησε σε όλα τα ματς φέτος με αντίπαλο το Ντιτρόιτ - μετρά, δηλαδή, ένα 8-0.

«Θυμάμαι την πρώτη μας σειρά στα playoffs το 2015. Ήταν με τους Μπουλς και στο Game 6 μας νίκησαν με 50 πόντους ή κάτι τέτοιο τρελό. Από εκεί που ξεκινήσαμε κι εδώ που είμαστε τώρα, ήταν ένα απίστευτο ταξίδι», είπε ο «Greek Freak».

Ιστορία έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον τέταρτο αγώνα με τους Πίστονς, αφού σε λιγότερο από 32 λεπτά έβαλε 40+ πόντους και συγκεκριμένα 41 και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Επίσης, κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης των ελαφιών από το 2006 που έχει 40+ πόντους σε ματς playoffs. Τότε ο Μάικλ Ρεντ είχε σημειώσει 40 στο ματς με τους Πίστονς.

Keywords
Τυχαία Θέματα