Συρία: Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ

Τουλάχιστον 30 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, μετά από αεροπορικές επιδρομές, τις οποίες διεξήγαγαν χωριστά ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον και η Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος εναντίον εδαφών, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη Συρία, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 15 από αυτούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, οι οποίες έπληξαν ένα χωριό

κοντά στο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), τη Ράκα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Το πρωί επιδρομές στοχοθέτησαν το χωριό Ζουρ Σάμαρ, περίπου 30 χλμ. από τη Ράκα», διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πλήγματα, που πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 15 αμάχους, κυρίως παιδιά, σε ένα χωριό, που ελέγχει το ΙΚ.

Επρόκειτο για δύο οικογένειες, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, «έναν άνδρα, τις δύο γυναίκες του και τα επτά τους παιδιά, και μια δεύτερη οικογένεια, που αποτελείτο από τους δύο γονείς και τα τρία τους παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα