Συνάντηση Κυρίζογλου με τον Σύνδεσμο Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας είχε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, με βασικό θέμα τους συμβασιούχους-ες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων. Το προεδρείο του Συνδέσμου Καθαριότητας έθεσε τα προβλήματα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και ζήτησε την παρέμβαση του

Προέδρου προκειμένου να προχωρήσουν οι διετείς συμβάσεις για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, καθώς πολλοί είναι οι δήμοι που δεν προχώρησαν σε αυτές παρά τη σχετική διάταξη, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως οι συμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα της καθαριότητας, πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και η πολιτεία που για περισσότερα από 10 χρόνια αρνείται την πραγματικότητα, να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων.

Το Προεδρείο, έθεσε στον κ. Κυρίζογλου το θέμα της ένταξης στα βαρέα αλλά και της καθυστέρησης στην πληρωμή των εργαζομένων καθώς και τον πενιχρό μισθό που λαμβάνουν, ενώ θα έπρεπε να γίνει αυτόματα η αύξηση 10%, όπως επιτάσσει και η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΕ άκουσε τις καταγγελίες του Συνδέσμου για εκείνους τους Δήμους που παρανομούν και δεν χορηγούν στους εργαζόμενους -νες τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, παρά τη σχετική διάταξη.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΕ μίλησε για δίκαια αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, ενώ δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα του Συνδέσμου στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, με επιστολές που θα στείλει, ζητώντας επίλυση στα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα