Στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών για την Τ.Α o Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κατά την συμμετοχή του στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - City Challenge Crowdhackathon #smartcity, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» στην Αθήνα.

Το

ΚΕΔΕ CITY CHALLENGE αποτελεί έναν Τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων. Στο πλαίσιο του τριημέρου αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Συμμετείχαν ενεργά στελέχη των δήμων, καθώς επίσης νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές και φοιτητές.

Στο περίπτερο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές «ευφυούς πόλης», που λειτουργούν στις δημοτικές υπηρεσίες προς ενημέρωση και διευκόλυνση των πολιτών, όπως:

Smart Governance-Ευφυής Διακυβέρνηση (Ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου, wi-fi Πανόραμα-Πυλαία-Ασβεστοχώρι, GIS Δήμου, e-15195 Βελτιώνω την πόλη μου)Smart Environment – Ευφυές Περιβάλλον (Σύμφωνο των Δημάρχων, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Green Soul’)Smart Care – Ευφυής Φροντίδα (e-Βοήθεια στο Σπίτι, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘VICINITY’, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘ACTIVAGE’)Smart Communication – Ευφυής Επικοινωνία (Facebook, twitter, YouTube, RSS, Newsletter, «Έχουμε Νέα», το περιοδικό του δήμου σε ηλεκτρονική μορφή)Smart People – Ευφυείς Πολίτες (Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης, Πες μια Ιδέα, Open Data, Έργο Δημοτών-εθελοντισμός)

Παράλληλα, στα πλαίσια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση των μελών του δικτύου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά, τόσο ο τρόπος λειτουργίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας του δικτύου, όσο και τη τεχνολογική υποδομή που έχει διασφαλίσει η Κ.Ε.Δ.Ε. για τους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Πυλαίς - Χορτιάτη, εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε. από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τους Στέργιο Κοτσάνη, Αναπληρωτή Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και τον Συνοδινό Γκαϊταντζή, υπάλληλο του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι συμμετείχαν και στα παράλληλα workshops που περιελάμβανε το τριήμερο.

«Στην εποχή του διαδικτύου η συμμετοχή του δήμου μας σε παρόμοια φόρα και εκδηλώσεις για την ηλεκτρονική διακίνηση των πληροφοριών και την χρήση ειδικών εφαρμογών για την «έξυπνη πόλη» είναι όχι απλώς χρήσιμη, αλλά απολύτως αναγκαία» σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και προσθέτει: «Κοινός τόπος πλέον για όλους τους χρήστες της νέας τεχνολογίας αποτελεί η κοινωνική διάσταση των ιδεών και των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων, των λεγόμενων open data. Ευχής έργο είναι οι νέες εφαρμογές να δημιουργήσουν ένα είδος ηλεκτρονικής «Εκκλησίας του Δήμου» συμβάλλοντας ενεργά στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί αναγκαίο ζητούμενο στις μέρες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα