Στο Άμστερνταμ αποστολή του Δ. Θεσσαλονίκης για τη διπλωματία των πόλεων

Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας θα μεταβεί η τελευταία αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2017, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2017.

Την αποστολή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα θα στελεχώσουν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ

Κυριζίδης, οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Γιάννης Ασλάνης, καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΘ-HELEXPO, ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων της πόλης.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και οι B2B συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων και Ολλανδών επαγγελματιών θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ανεξάρτητου Πολιτιστικού Οργανισμού «Pakhuis de Zwijger».

Το Άμστερνταμ επιλέχθηκε ως προορισμός της Διπλωματίας των Πόλεων, καθώς η Ολλανδία αποτελεί μια δυνατή αγορά – στόχο, λόγω του υψηλού βιοτικού της επιπέδου. Παράλληλα, η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τακτικές πτήσεις, συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα