Στη ΓΑΔΘ Μπουτάρης - Μήτκας: SOS για τη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών και της σχετιζόμενης εγκληματικότητας κατά τις νυκτερινές ώρες στους υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν

ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

Τόσο ο κ. Μήτκας όσο και ο κ. Μπουτάρης δεν έκαναν δηλώσεις μετά την σύσκεψη ενώ και από το κοινό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από δήμο και ΑΠΘ, δεν βγήκε κάτι το χειροπιαστό παρά μόνο η κοινή βούληση για εντατικοποίηση των ενεργειών και καλύτερο συντονισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι γνωστό ότι παρά τους ελέγχους και τις συλλήψεις για ναρκωτικά στους χώρους του ΑΠΘ, καθημερινά οι διακινητές ναρκωτικών αλωνίζουν στο campus. Τις τελευταίες ημέρες όμως είχαμε και άλλα περιστατικά παραβατικότητας και συγκεκριμένα δύο ληστείες, μια σε βάρος συνταξιούχου καθηγητή που έκανε ανάληψη χρηματικού ποσού από ATΜ στη βόρεια πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και ένα 24ωρο μετά μια ακόμη, σε βάρος εργαζομένου στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά το κοινό ΔΤ ΑΠΘ και Δήμου:

"Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών και της σχετιζόμενης εγκληματικότητας κατά τις νυκτερινές ώρες στους υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν οι πτυχές των εν λόγω προβλημάτων που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά και την καθημερινή ζωή των πολιτών σε μια κεντρική περιοχή της πόλης.

Διαπιστώθηκε η βούληση όλων των φορέων για καλύτερο συντονισμό και εντατικοποίηση των ενεργειών, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων".

Keywords
Τυχαία Θέματα