Στ. Θεοδωράκης: Η τωρινή κυβέρνηση έχει τις ίδιες επιδιώξεις με τις προηγούμενες

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως με την ψήφιση του μνημονίου την Πέμπτη κλείνει ο κύκλος του εθνικολαϊκισμού. Παράλληλα, επεσήμανε πως "οι αντιστασιακές κωλοτούμπες αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνες από τις μνημονιακές κωλοτούμπες των προηγούμενων".

Στο πλαίσιο αυτό, στο άρθρο του στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" ο πρόεδρος του Ποταμιού διερωτήθηκε "πόσο διαφορετικές είναι οι επιδιώξεις και οι νοοτροπίες της νέας και της παλιάς

εξουσίας, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη μία και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη".

Ο κ. Θεοδωράκης εστίασε, παράλληλα, στο ζήτημα του δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι "η κυβέρνηση αγωνιά να δημιουργήσει το κομματικό κράτος, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να το διατηρήσουν εν αναμονή".

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, "οι τρεις τους μοιράζονται και κάτι άλλο, την αδιαφορία για τα λαμπρά μυαλά των νέων επιστημόνων που διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα του διογκωμένου κράτους και του ατροφικού ιδιωτικού τομέα".

"Οι επιδιώξεις και οι νοοτροπίες των παλιών μηχανισμών είναι αυτές που κρατούν τη χώρα στο σκοτάδι, καθώς τα φωτεινά διαστήματα αποτελούν μικρές εξαιρέσεις" έσπευσε να προσθέσει. "Τίποτα δεν προδικάζει ότι το μέλλον -όταν η σημερινή κυβέρνηση ηττηθεί στην κάλπη- θα είναι φωτεινότερο" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα