Στ. Καλαφάτης: Τραγικές ελλείψεις μηχανοκίνητου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη ΓΑΔΘ

Για σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με σχετική ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Προ ημερών, ενώπιος του μνημείου που αναγέρθηκε προς τιμήν του πεσόντα στο καθήκον Στάθη Λαζαρίδη,

είχα την ευκαιρία να επισημάνω, ότι πρέπει να σκεφτόμαστε έγκαιρα και να τιμούμε αυτούς που η δουλειά τους είναι να ντύνονται κάθε μέρα ήρωες. Όχι μόνο να τους εξυμνούμε πεσόντες. Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, ζητείται κυβερνητικό ενδιαφέρον γι` αυτούς τους καθημερινούς ήρωες της ΓΑΔΘ. Και κατ` επέκταση, για την ασφάλεια των πολιτών που καλούνται να περιφρουρήσουν. Ο φθαρμένος εξοπλισμός και τα απαρχαιωμένα περιπολικά και άλλα οχήματα, συνήθως ακίνητα πια, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, συνθέτουν μια σκληρή πραγματικότητα. Και καθιστούν κενές περιεχομένου όλες τις υπουργικές διαβεβαιώσεις για προσπάθειες προμήθειας επαρκούς εξοπλισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, με τη νέα αυτή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη της ένταξης προς χρηματοδότηση των σχετικών αναγκών της ΓΑΔΘ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται.

Παράλληλα, επισημαίνει πως δεν έχει ληφθεί μέριμνα, ούτε καν για την αντικατάσταση φθαρμένων προστατευτικών στολών των εκατοντάδων δικυκλιστών, ανδρών και γυναικών, της ομάδας ΔΙΑΣ της ΓΑΔΘ, που σύντομα θα επιτελούν το έργο τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα