Σπανός: Δεν παίρνεις πρωτάθλημα με ένα λουλούδι

Ο Δημήτρης Σπανός αναφέρθηκε στη φετινή προσπάθεια του Άρη αλλά και στον αγώνα που ακολουθεί με την Παναχαϊκή στο Κλεάνθης Βικελίδης και στάθηκε κυρίως στο ζήτημα της νοοτροπίας.

Ο προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας. Αρχικά αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομάδας του και στον αγώνα με την Παναχαϊκή:

«Το θέμα για μένα είναι όχι πώς ξεκινάει η ομάδα, αλλά πώς τελειώνει. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί εκεί κρίνεται η άνοδος και το πρωτάθλημα ή ο στόχος που έχει θέσει κάθε ομάδα. Είναι πολύ καλό το ξεκίνημά μας, έχουμε κάνει το απόλυτο, έχουμε περάσει

από δύσκολες έδρες, έχουμε κερδίσει δύο παιχνίδια στην έδρα μας καλά και άνετα και με καλές εμφανίσεις. Είναι δεδομένο ότι είναι ντέρμπι αυτό του Σαββάτου. Παίζουν δύο ιστορικές ομάδες. Η Παναχαϊκή νεανική, άλλη φιλοσοφία, άλλο στυλ, άλλο ο Άρης. Ο Άρης αυτό έχει βασικό στόχο. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία. Νομίζω ότι παίζει μια ομάδα, η οποία θεωρητικά πάντα ήταν και θα είναι φαβορί λόγω του ονόματος και μία που έχει νεανικότητα, νιάτα, όρεξη και θέλει να δείξει πράγματα σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει στον Άρη: «Ο Άρης έχει πίεση από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας έως και την τελευταία. Τα παιδιά που είναι εδώ έχουν επιλεγεί από πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και βασικό μέλημά μας είναι να αντέξουν στην πίεση. Έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Η πίεση σε αυτή την ομάδα και δη στους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει. Είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι θα κάνουν».

Για την ανατροπή στον αγώνα με τον Εργοτέλη κι αν δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του: «Τα φαβορί κρίνονται στο γήπεδο. Σε κάθε λεπτό θα παίζει. Ο πρωταθλητής βγαίνει μόνο από μεγάλη προσπάθεια και περνώντας από 40 κύματα. Δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα με ένα λουλούδι. Το ξέρουν όλοι. Η ομάδα αυτή αν δεν θεωρήσει όλα τα παιχνίδια ντέρμπι νομίζω θα αποτύχει. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας».

Για το επίπεδο προσέλευσης των φιλάθλων στους αγώνες του Άρη, της Παναχαϊκής και της Δόξας Δράμας σε αντίθεση με γήπεδα της Σούπερλιγκα όπως του Ατρομήτου: «Έτσι είναι. Και μιλάμε για τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στη Football League υπάρχουν πιο ιστορικές ομάδες από τη Super League. Μήπως πρέπει να αλλάξουν οι ρόλοι κάποια στιγμή. Θα πρέπει γι’ αυτό να προσπαθήσουμε εμείς και όχι να διαλύσουν κάποιοι άλλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα