Σπ. Λυκούδης για Κεντροαριστερά: Η ανακοίνωση τίτλου όπως έγινε δεν βοηθάει

Κριτική στον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άσκησε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λυκούδης τόνισε πως «η ανακοίνωση τίτλου όπως έγινε δεν βοηθάει» και εξήγησε ότι «ο τίτλος ενός κόμματος δεν είναι λεπτομέρεια. Στον τίτλο αντανακλώνται τα πολιτικά και φυσιογνωμιστικά στοιχεία της ταυτότητάς

του. Αυτά χρειάζονται συζήτηση και η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο προσέφερε τη δυνατότητα ενός τέτοιου διαλόγου, για αποφάσεις και επιλογή τίτλου».

Σημειώνει ότι είχε προτείνει δέσμη διαφορετικών διαδικασιών, «οι οποίες έθεταν το θέμα εκλογής ηγεσίας ως κατάληξη κι όχι ως αφετηρία του όλου εγχειρήματος» και οι οποίες, «θα απέφευγαν τα προβλήματα που σήμερα "φυσιολογικά" εμφανίζονται στην πορεία της σύστασης του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς».

Σχετικά με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια υπόθεση σκοτεινή και δυστυχώς θλιβερή, διότι, μεταξύ άλλων, έπληξε για άλλη μια φορά το ήδη φθαρμένο «ηθικό πλεονέκτημα» που συνεχώς επικαλούνται όσοι έχουν ρυπάνει την αριστερή φωλιά τους».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, εκτιμά ότι ο «δεξιός εταίρος της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τραβήξει το χαλί, για τους δικούς του λόγους» και προσθέτει: «κατά συνέπεια, είναι υποχρεωμένος να τα καταπίνει όλα και μάλιστα αμάσητα εφόσον, επί του παρόντος ή στο προσεχές μέλλον, επιθυμεί να αποφύγει το πικρό ποτήριον των εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα