Σε απεργία υπάλληλοι της Audi και της BMW στη Γερμανία

Η ισχυρή εργατική ένωση IG Metall ανακοίνωσε πως κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με την πραγματοποίηση νέων απεργιών προκειμένου οι εταιρίες να συμφωνήσουν σε αύξηση των μισθών και τη μείωση των ωρών εργασίας.

Με τις απεργίες να συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, η IG Metall ανακοίνωσε πως εργαζόμενοι στο κεντρικό εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt στη Βαυαρία κατέβασαν τους διακόπτες στη νυχτερινή βάρδια της περασμένης Πέμπτης, ενώ την

σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι σε τρία εργοστάσια της BMW σε Dingolfing, Landshut και Regensburg, οι οποίοι απήργησαν τη Παρασκευή.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση 6% στους μισθούς 3,9 εκατ. εργατών στον τομέα των μετάλλων και της μηχανικής, επικαλούμενο την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας που κινήθηκε σε υψηλό έξι ετών.

Παράλληλα, ζητά τη μείωση του εβδομαδιαίο ωράριο να μειωθεί από 35 ώρες σε 28 για διάστημα δυο ετών προκειμένου να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους, ή ηλικιωμένα και ανήμπορα μέλη της οικογένειάς τους, προτού επιστρέψουν ξανά σε πλήρες ωράριο.

Σημειώνεται ότι οι εργοδότες έχουν προσφέρει αύξηση 2% και εφάπαξ καταβολή 200 ευρώ, ενώ δεν συμφωνούν με τη μείωση του ωραρίου, εκτός κι αν οι ώρες εργασίας μπορούν να αυξάνονται προσωρινά, ώστε να μην τελεί σε κίνδυνο η παραγωγή των εργοστασίων.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα